erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Salong Oscars/Annersa

Publicerad 2014-01-31 11:07:35 i Allmänt

En snöyrig dag som denna passar det bra att vara inne och mysa. Vi har just haft salongen öppen och Hilda har blivit klippt. Det gick jättebra! Jag satte henne framför tvn och startade en barnkammarboken-dvd med sång och dans. Inte ett pip. Skönt! Sen kan jag ju säga att man skyndar sig rätt bra ändå. Man vet ju aldrig bär kunden, i det här fallet, tycker att hon är färdig. ;) Snart öppnar vi lunchrestaurangen, där det kommer serveras delikata våfflor dagen till ära. Ikväll blir det kött på tallriken då renoveringspersonalen kommer. Imorgon ska det tapetseras! 


Lycka!

Publicerad 2014-01-29 22:11:57 i Allmänt

Idag kom det... För första gången. Hoppas innerligt på fler!

Vi satt vid middagsbordet och som vanligt sitter Hilda bredvid mig. Jag märker hur hon tittar på mig och sedan säger hon: "Gecka dig!" Först förstod jag inte vad hon menade, så jag frågade vad hon sa. Hon tittar på mig igen och upprepar: "Gecka dig mamma!" Då förstår jag, men ställer ändå kontrollfrågan: "Älskar du mig, är det det du säger?" "Ja!"
Jag svarar henne och berättar hur mycket jag älskar henne, sedan kramas vi och jag håller på att bryta ihop... ;) Blev alldeles tårögd. Goa unge! Även om hon kanske inte förstår innebörden helt och hållet i dessa ord, var det en helt fantastisk känsla då min dotter säger något så viktigt till mig! Mäktigt! (Hon har helt klart förstått att det är något fint man säger till någon man tycker om, som den då blir glad av att höra.)

"Dutti mamma!"

Publicerad 2014-01-28 18:48:39 i Allmänt

Det känns rätt skönt då ens dotter på två och ett halvt år spontant säger att jag är duktig. Det värmer... :)

Senaste dagarna har det hänt en del i huset. Tjejerna fick gardinstänger uppsatta på deras rum med tillhörande gardiner. Jag sprang stan runt för att få tag i några vettiga tyger. Till Lovas röda rum fanns det mycket att välja på. Hildas grön/rosa rum var värre... Tur jag hittade färdigsydda kappor på rusta tillslut! :) Deras rum blev riktigt mysiga! Nu ser jag fram emot en tur till Ikea för att inreda Lovas rum.

Idag pysslade jag ihop tre tavlor till Lovas rum, av tyget som var kvar. Kul! Det var då Hilda såg resultatet som hon uttryckte: "Dutti mamma!" ;)

Annars har vi målat dörrkarmar, lister och annat, rivit tapeter, spacklat och slipat. Snart dags att tapetsera trappan/hallen uppe. Spännande!

Mysproppar!

Publicerad 2014-01-24 22:21:31 i Allmänt


Det börjar bli så kul att se att Hilda och Lova börjar ha mer och mer utbyte av varandra. Ena stunden kan Hilda springa fram och krama om Lova eller pyssla om henne på olika sätt. Andra sekunden kan hon skrika: "NEJ Oooa!!" och ta bort alla saker som finns framför lillasyster. Hilda är oftast snäll med sin syster och har (peppar peppar) aldrig gjort henne illa. Hilda blir lite frustrerad över att Lova nu tar sig fram dit hon vill, medan Lova verkar överlycklig av samma anledning! 

Det var så mysigt ikväll då jag sa till Lova att hon skulle komma till mamma och jag sträckte armarna mot henne. Hon kämpade och drog sig fram till mig. Lycka för både mor och dotter då hon kom fram!

Energisk, intensiv, nyfiken, envis, nöjd och sprudlande glad!

Publicerad 2014-01-23 22:41:50 i Allmänt

Det händer mycket med vår yngsta lilla tös just nu. Vi ser mer och mer hennes personlighet.

I förrgår knäckte hon koden hur hon kan ta sig framåt. Idag har det gått rätt fort. Så nu är lugnet passé! 

Idag upptäckte vi att första tanden spruckit igenom. Så nu blir det spännande att se om hon kommer vara snäll med sin mor...

Nu har hon dessutom blivit så stor att hon sitter med vid bordet då vi äter. Och hon äter också. 2 ggr per dag får hon gröt just nu. Idag gick det riktigt bra för henne att äta. Kul!

Paus!

Publicerad 2014-01-21 14:46:21 i Allmänt

Kanhända att jag är tjatig, men livet leker verkligen nu! Visst sjutton kunde väl sömnen vara bättre, men trots bristen på sömn känner jag mig lycklig och trivs! Jag känner mig värdefull och älskad, kan det bli bättre?! Tänk om det gick att pausa livet för en stund! 

Just nu sitter jag i soffan och myser med mina små tjejer. Vi brukar sitta så en stund efter att Hilda sovit. Kvalitetstid!

Drömmer och fixar.

Publicerad 2014-01-18 21:37:42 i Allmänt

Idag hade vi barnvakt till Hilda, så vi passade på att åka iväg och kolla tapeter och grejer till huset. Vi hittade de tapeter vi vill ha och köpte en del på plats och beställde några på internet, för bättre pris. Vi kollade även på kaminer och vi blev ännu mera sugna på att sätta in en i huset. Efter detta åkte vi iväg och köpte en liten present till Hilda som har namnsdag idag. Vi avslutade vår tur genom en mysig fika på Svenssons kafé, innan vi åkte hem till Hilda och hennes farmor. 

Känner mig som en heldegris!

Publicerad 2014-01-15 13:25:52 i Allmänt

Och för er som inte vet vad en heldegris kan jag meddela att det är detsamma som lyckost (fast på norska). :)

Vilken toppendag jag hade igår! På eftermiddagen var min mor här och förgyllde min och tjejernas dag. Mysigt! Och på kvällen var det vår tur att ha vardagsmiddagen med kompisgänget. Vi var åtta vuxna och våra två småtjejer som, enligt mig i alla fall, hade en toppenkväll! Vid 17-tiden kom gästerna. Jag bjöd på "Kyckling under tak" med ris och vanilj-pannacotta med bär i efterrätt. Smaskens! Jag är så glad att jag bor så nära flera av mina bästa vänner nu! Hilda och Lova verkade också trivas i sällskapet. De speedade på tills gästerna gick och somnade på stört vid nio. :) Jag ser redan fram emot nästa middag! Så mysigt att ses och förgylla vardagskvällarna lite. 

Idag har vi varit på Bvc med Lova. Som vi misstänkte har hon inte samma tillväxthastighet nu när hon hela tiden rör sig. Nu är hon till och med mindre än vad storasyster Hilda var vid den här åldern. Så nu ska vi börja äta gröt på allvar. En kladdig process som jag inte bara ser fram emot... Haha! 

Året var 2013

Publicerad 2014-01-12 19:03:24 i Allmänt

Redan i början av året visste vi att det var förändringar på gång i vår familj. Jag hade en krumelur i magen som skulle leta sig ut i början av juli.

Vår lilla Hilda började förskolan i januari. Spännande! Vad stor hon blivit!

I februari fick vi se vårt pyre för första gången. Helt fantastiskt! Den 7 juli blev det beräknade datumet. Mycket kretsade förstås runt Hilda och den växande magen! Vi försökte förbereda Hilda (det vi tyckte var) på bästa möjliga sätt för att bli storasyster. 

Under våren började vi gå på husvisningar... Mååånga blev det. Under sommaren blev det lugnare på den fronten. 

I maj gick jag hem från jobbet. Jag blev beviljad graviditetspenning. Så skönt! 

Den 4 juli vaknade jag på natten av att vattnet gick. Ringde jourhavande barnvakterna, tog en macka och åkte in. Några timmar senare kom hon, lillasyster Lova. På kvällen åkte vi hem, då vi alla mådde bra. Hilda fick bo två nätter hos momma och moffa. När hon kom hem kan jag säga att jag fick en chock! Hade hon växt så mycket på några dagar?!?! Nu skulle vi alla vänja oss vid en ny vardag. 

Sen har jag dessutom äntligen blivit "moster". Mina vänner har börjat yngla av sig! Så kul! Tre små pojkar förgyllde året 2013. En i januari, en i april och en i september.

Hilda börjar bli en stor tjej. I augusti blev hon 2 år! Några veckor senare fick hon en STOR säng att sova i. :)

Husvisningarna fortsatte. Tillslut hittade vi vårt hus! Det skulle vi ha! Och det gick vägen. Vi köpte det och flyttade in i slutet av oktober. Fantastiskt skönt! Nu är det lite fix och renoveringar på schemat. Kul!

2013 är ett år som jag skulle kunna skatta till ett av de bättre i mitt liv! Hoppas att 2014 blir lika bra, men har svårt att tro att det slår året som gått. Jag är mitt i min dröm just nu! Älskar min familj och trivs med livet!
En personlig touch...

Publicerad 2014-01-10 22:03:13 i Allmänt

Jag älskar då hela familjen är samlade och då speciellt i köket. Idag lagade vi middag tillsammans. Lova var på golvet och övade på att ta sig framåt. Hilda satt på diskbänken och bidrog med det hon kunde. Jag och Ola gjorde allt för att få ihop middagen och hålla koll på våra småtroll. Ikväll dukade vi även upp efterrätt och satte oss i vårt fina kök och myste. Tre olika desserter dukades fram utifrån vad man gillar (eller äter). Ska bli spännande att se hur desserterna ser ut om två år... :)

6 månader

Publicerad 2014-01-04 22:50:08 i Allmänt

För 6 månader sedan kom hon in i våra liv... Eller ut ur mig... ;)

Vår lilla solstråle Lova, är redan ett halvår! Hon lämnar bebisstadiet med stora steg. Fortfarande rätt så overkligt att jag är mamma till två helt underbara tjejer!

Nu ska här bli andra bullar...

Publicerad 2014-01-03 19:38:06 i Allmänt

...eller väldigt få av den varan. ;) Nä, här blir det inga förbud! Men ska tänka till på vad jag stoppar i mig. Onyttigheter passar till helger eller kalas. 

Första passet avklarat!

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela