erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Nyårsafton 2013/2014

Publicerad 2013-12-31 23:46:50 i Allmänt

Oj, drygt en kvart till tolvslaget och jag är vaken! I år har jag bestämt att vara med vid tolvslaget. :) Jag har haft ett toppenår! Många stora förändringar. Lova kom till världen och vi blev med hus! 

Om några dagar blir Lova 6 månader och Hilda är snart 2,5 år... Vilka stora tjejer jag har! 

Gott nytt år från oss!

Julafton 2013

Publicerad 2013-12-25 22:21:55 i Allmänt

Jag älskar julen med allt vad den innefattar! Maten, stämningen, pyntet, presenterna, myset med alla nära och kära. Så underbart!

Vi firade, som vanligt, hos mina föräldrar i Lit. En lyckad tillställning med god mat och många paket. :)Gertie Lova Oscarsson

Publicerad 2013-12-22 16:05:27 i Allmänt

Idag har vi haft namnkalas för världens bästa Lova. Det blev ett lyckat kalas tillsammans med nära och kära. :) 

"Gammel-Gertie" och lilla Gertie Lova.

Pysseldag igen

Publicerad 2013-12-18 15:41:32 i Allmänt

Då jag hört att vinterkräksjukan börjat härja har jag valt att hålla Hilda hemma, för att minska risken att bli sjuka inför jul. Jag har ju möjligheten att göra så... Idag sov jag, Lova och Hilda till åtta (skönt!), åt frukost och sen åkte vi till stan en sväng. Hilda slocknade på bussen på väg hem. Hon fick fortsätta sova, trots att lunchen blev lidande... När hon vaknade ville hon pyssla ihop pepparkakshuset vi köpt (ja jag vet, men jag orkade inte baka nåt eget...). Det var jättemysigt! Hilda smakade en nonstop, men det var "blä". Däremot de små marshmallows som jag tänkte skulle pynta huset, pyntade snarare Hildas mage. Jaja, så kan det gå. Haha!


En stor liten tjej...

Publicerad 2013-12-16 21:33:12 i Allmänt

Det händer mycket runt Lova just nu. Hon växer och tar stora steg mot "barnstadiet" hela tiden. Häromdagen var vi på Bvc, för vaccination och väga och mäta. Hon växer som hon ska. Jag var inte orolig... ;) Hon var 65,5 cm och vägde 7,6 kg. Kul då jag jämförde med Hilda i samma ålder, som var 65,5 cm och vägde 7,3 kg. Inte så stor skillnad. :)

Lova har nu fått börja smaka på gröt, minismakisar. Spännande! Storasyster hjälper gärna till. Vi har dessutom tagit in den andra tripptrapp-stolen med bygel, så att Lova kan få sitta med vid bordet. Så mysigt! 


Idag fick vi finbesök och båda småbrudarna mina blev så glada! Viljar, den fina lilla charmören! Carro och Jonna var också här, vilket jag tyckte var jättekul! :) Bjussar på en bild av två små turturduvor. 

Julafton idag?

Publicerad 2013-12-11 13:53:54 i Allmänt

Då jag nu bor fyra km från stan och är allt som oftast med två små töser, kan jag säga att min garderob inte är så vidare värst uppdaterad. Orken, tiden och lusten att pallra sig iväg finns oftast inte. Om man mot förmodan kommer in i en klädbutik kan man ge sig sjutton på att i klädpåsen, som man har med sig ut är det kläder som är allt för små för mig, typ strl 74 och 92 eller nåt... Därför tänkte jag prova något nytt förra veckan. Jag beställde kläder från Halens. Och observera, det var bara till mig! Idag fick jag paketet! Rena julafton, då plagg efter plagg passade utmärkt. Tre tunikor, en klänning och ett nattlinne (som jag snabbt kan dra på då Lova ska byta rum och jag ev ska kuta upp om nätterna). Inget returneras - allt passade! Och billigt var det också. 418 kr kan jag stå ut med! :) 

Igår var det förresten också lite mamma-julafton. Jag unnade mig att, tro det eller ej, åka på Granngården(?) och köpa ett par riktigt varma skor! De hade kostat 1599 kr och var nu nedsatt till 599 kr. Toppen! Nu slipper jag förhoppningsvis frysa om tårna i vinter! :)

Kvällens projekt - saffransbullar med vaniljfyllning

Publicerad 2013-12-10 22:07:55 i Allmänt


De blev riktigt lyckade! Mmm... Kul att Hilda vill vara med och baka! 

Förra veckan bakade vi pepparkakor en dag och klassiska lussekatter en annan. 
Jag frågar Hilda vad hon gjort för nån pepparkaka? Hon tittar förbryllat på mig som om jag vore dum och svarar:
Baaajs!
Ja, hade jag tänkt till hade jag kanske kunnat gissa det. ;) 

"Hellre 15 russin i munnen, än två fjuttiga på en lussebulle!" (Hilda 2 år)

Nu är det jul igen!

Publicerad 2013-12-09 22:15:27 i Allmänt

Ikväll har vi pyntat granen. Så himla mysigt! Hilda trivdes med att pyssla på med kulorna i granen. Kul!
Tidigare idag tog jag kort på Lova (på samma sätt som jag gjorde med Hilda hennes första jul). Hon är så himla go min lilla tomtenissa! Om Hilda hade velat vara med hade jag tagit kort på våda tjejerna. Men Hilda ville inte! 


5 månader

Publicerad 2013-12-04 21:14:09 i Allmänt


För fem månader sedan kom hon med dunder och brak. Min lilla guldklimp Lova!

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela