erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Premiär på djungelhuset

Publicerad 2012-05-30 09:53:56 i Allmänt

Igår var jag & Hilda, Emma & Dexter, Marta & Joanna och Madde & Alicia på djungelhuset. Ett ställe som var lätt att vara på med våra småttingar. De undersökte, kröp runt och verkade ha riktigt kul tillsammans. Föräldrar går alltid in gratis på djungelhuset och det gör dessutom barn under 1 år. Det var inte illa!

      

         

Min första morsdag!

Publicerad 2012-05-28 09:00:59 i Allmänt

    

Tänk att jag gjort denna underbara lilla varelse! Den 9 augusti 2011 ändrades mitt liv ganska rejält, då Hilda kom till världen. Efter denna händelse fick jag en titel som igår var extra mysig att ha. Ola och Hilda pysslade hand om mig lite extra då det var min första morsdag. Dagen började med en mysig frukost och därefter for vi ut och handlade en sväng. Hilda fick vara med om sitt första "restaurang"-besök... på McDonalds... =) Vi var ute och gick i det heeelt underbara vädret. Sol och värme - Nu är det sommar! Vi slappade på en picknickfilt utanför huset och jag blev bortskämd med en heeelt underbar middag! Grillad oxfilé med ugnsrotsaker, en kall sås och melonsalsa. Mmm... Glass med chokladkross till efterrätt. Därefter fick jag choklad och lotter och vi njöt av sommarkvällen på vår balkong. Inte bara på morsdag, utan alla dagar, är jag så lycklig att jag har Ola och Hilda!
 
              

Torpet - vilket paradis!

Publicerad 2012-05-26 22:07:38 i Allmänt

Då vi har en "väckarklocka" i det här huset som trallar mycket tidigt nu för tiden hinner vi oerhört mycket på dagarna! Det är tur att våran klocka är så fin och att hon trallar! I morse hörde vi henne redan kl 5... Då klockan var halv elva hade vi både varit på Willys och storhandlat, återvänt hem med varorna, varit på barnens hus och handlat flytväst och lite andra grejer till Hilda och vi var på väg till Häggenås.

Vi började vistelsen i Häggenås genom att fira Torsten som fyllt 85 år. Vi har sått i vårt trädgårdsland, myst med nära och kära, haft picknick och njutit av att se att min mormor vara och greja på torpet igen (orkade ta sig dit i oktober senast...) Sedan blev vi bjudna på middag på altanen hemma hos mina föräldrar - tjälaknul och potatisgratäng. Mmm... Innan vi åkte hem fick Hilda gunga en sväng. Vilket hon verkar gilla skarpt! =) Det har varit en toppendag!

                 
  
          

     

En händelserik vecka!

Publicerad 2012-05-26 21:40:07 i Allmänt

Den här veckan skulle jag ha behövt blogga varje dag egentligen, för att uppdatera allt som vi har gjort. Härligt att sommaren verkar vara starkt på g! =)

Måndag: Promenad runt berget med Kat innan vi gick hem till Sofia och Olivia för att mysa med alla mammor och barn i föräldragruppen. Tog ännu en promenad runt berget då vi gick hem.

    

Tisdag: Min födelsedag! Dagen började riktigt bra med frukost på säng och uppvaktning av mina två godingar. Sååå mysigt! Vi gick en promenad runt berget. Senare kom mina föräldrar hit och åt middag. Sen kom Kat och Rickard hit på lite fika och avlöstes av Hannah och Gustaf som också ville ha lite tårta. Jag hade en toppendag!

           

Onsdag: Vi gick en promenad runt berget med Kat innan vi åkte till Lit för att hälsa på min mormor. Fikade på hennes balkong i det fina vädret. Sen gick vi hem till mina föräldrar och där övernattade jag och Hilda.

    

Torsdag: Vi återvände till Östersund. Tog en promenad runt berget även denna dag och var på den sista föräldragruppsträffen på bvc. På kvällen kom mina svärföräldrar hit och fikade en sväng. Kul!

    

Fredag: Jag och Hilda träffade Jonna och hennes 6-åriga brorson Ville. Gick en sväng på stan, fikade och avslutade med lite lek i badhusparken. Ville och Hilda fattade verkligen tycke för varandra. Så sött! Sedan gick jag och Hilda en långpromenad. På kvällen kom min älskling hem från Sthlm, där han varit sedan onsdag. Mys!

    

Dagen får ett eget inlägg - en härlig dag med stark sommarkänsla! =)

Vår lilla hjälpreda

Publicerad 2012-05-15 16:05:57 i Allmänt

Hilda är överlycklig att hon kan röra sig över hela lägenheten nu för tiden och ska helst vara där mamma eller pappa är. Hon "hjälper" gärna till med det vi håller på med... Hoppas den egenskapen kommer att hålla i sig! ;)


                   

                      

OBS! Hon får inte sitta i diskhon längre!

Avslutning på babysimmet

Publicerad 2012-05-10 16:59:29 i Allmänt

   

Idag var det avslutning på babysimmet för den här gången. Vi får väl se om vi kommer fortsätta till hösten eller om nöjer oss med att bada på egen hand framöver. Det har verkligen varit jättekul och jag tror att det är nyttigt att låta såhär små barn vänja sig vid att vara i vatten vilket jag tror underlättar att lära sig simma så småningom. Jag är så imponerad över Hilda och de andra små barnen. Hilda är totalt orädd och älskar att vara i vattnet! Det har hänt mycket sedan vi började på babysimmet i januari. Idag fick de prova olika flytgrejer. Då kunde vi vuxna bara vara i närheten, så att de själva kunde flyta runt. Hilda trivdes riktigt bra i flytvästen (såg ut som att hon skulle somna). En sådan ska införskaffas inför sommaren! Vi fortsatte även med dyk-övningar, att åka rutchkana och att hoppa från kanten. Vi kommer nog sakna att komma iväg och bada på torsdagar, men det är ju inget som säger att vi inte kan gå dit ändå. Rätt skönt också att inte vara låst till en speciell aktivitet.

             

Hilda 9 månader

Publicerad 2012-05-09 17:34:03 i Allmänt

Idag har Hilda levt sitt liv lika länge utanför magen som inuti min mage. Det är rätt så häftigt!

    

För 9 månader sedan var Hilda ett litet knyte som mest bara åt och sov. Nu är det andra bullar... Full fart på vår lilla tjej, som gör allt för att bli stor. Hon är så stolt över sina framsteg! 

                      

Natten som var har inte varit så god... Vet inte om Hilda drömmer mardrömmar eller vad det är, men hon sover oroligt lite då och då nu för tiden. Så jag och Hilda har "bara" varit hemma, myst och återhämtat. Farmor Gunnel hade övernattat här, så hon var här på förmiddagen. Kul att ha sällskap, men synd att Hilda sovit så dåligt så att vi inte kunde hitta på nåt innan Gunnel skulle återvända hemåt. Hilda fick present av farmor då hon kom igår. Hilda fick en fin liten katt. =) Jag och Ola fick godsaker från den jämtländska naturen. 11 öringar, kantareller och älgfärs. Vilken lyx! 

                

Vädret, det är maj nu!

Publicerad 2012-05-07 09:22:15 i Allmänt

Aprilväder tycker jag kan hålla sig till just april och inte passera över gränsen till maj också… Hmm… Men här är det verkligen aprilväder nu. Snö, sol, regn, sol, kallt, varmt. Vi hade egentligen som plan att åka till Gärdnäs i helgen, men det blev inte så. Snön vräkte ner och vi bytte till sommardäck förra helgen. Nu skulle jag kunna tänka mig att det blir sommar på en gång!

I lördags hade jag en mamma/dotter-dag. Det händer ju lite titt som tätt, men den här gången var det jag som var dottern. Jag och min mamma besökte tjejmässan i Lit. Sååå mysigt! Vi bokade in oss på massage (nacke, rygg och axlar). 20 minuter för 100 kr. Det är en stor anledning till att man går till tjejmässan faktiskt! Sen shoppade vi lite – smycken, ingefära, tunnbröd, kort. Vi passade även på att njuta av gott fika – prinsesstårta och kaffe. Mmmm… Jag hade en toppendag med min kära mamma.

Hilda är en riktig kämpe, med stort självförtroende. Nu när hon behärskar att ta sig fram av egenkraft och att hon med enkelhet sätter sig upp (tyvärr även i sovande tillstånd nattetid) har hon även kommit på hur hon reser sig mot saker. Självförtroendet är till och med så gott att hon släpper åtminstone ena handen då hon ställer sig upp. Rätt så vingligt, men visst går det. Då hon kommer på att hon ska släppa båda händerna går det inte alltid lika bra… Men det är ju bra att hon tror på sig själv i alla fall. Hahaha…

                                 

Igår hade vi en riktig mysdag. Trotsade det fina vädret och var bara hemma, bland annat kollade vi i fotoalbum och återupplevde gamla minnen. Härligt!

        

       

Vilken tur jag har att jag har just den familjen som jag har!  =)

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela