erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Presenter på posten!

Publicerad 2013-10-31 08:21:27 i Allmänt

Igår fick vi ett jättesött paket på posten från min kära kompis Ella m familj. Den innehöll en lillasysterpresent till Lova, en storasysterpresent till Hilda och en grattis till huset-present. Så fina!!!
Det finns inget dåligt väder..?

Publicerad 2013-10-24 14:04:34 i Allmänt

Jo, det tycker jag nog att det gör. Men att ha bra utrustning gör att det kan vara behagligt att vara ute i lite halvruggigt väder i alla fall. Idag drog vi över regnskyddet på vagnen då vi var på väg från förskolan. Då blir det ju som en koja, vilket Hilda gillar! Tror Lova också trivdes där hon låg. Det enda som saknades var en plats till mamma i kojan. ;) 


Lägligt hämtade vi ut ett paket vi fått med posten idag. Det var ett fodrat regnställ, till Hilda, som jag köpt på Tradera. 111 kr inkl frakt! Bra att kunna köpa begagnade bra grejer till ett bra pris!

En fantastisk höst!

Publicerad 2013-10-23 13:46:22 i Allmänt

Östersund visar sig från sin bästa sida idag. Helt underbart höstväder. Den här hösten har vi verkligen varit bortskämda med fint höstväder! Så skönt! 

Jag och Lova promenerade till Bvc idag för att få en OK-stämpel i rumpan och det gick finemang! Passade på att vara på öppna förskolan och surra med en massa trevliga mammor, innan vi hämtade Hilda! Sen åter en promenad hemåt i det fina vädret! 


Mina hjärtan!

Publicerad 2013-10-22 12:58:29 i Allmänt

Det värmer i mammahjärtat då jag kommer in på förskolan och ser Hilda släppa allt och springa mot mig och ropa: "Oa, min Oa!". Hon ger sin lillasyster (som är i min famn) en jättekram! Sedan släpper hon taget innan hon ger henne ytterligare en stor varm kram. Lova brukar oftast sova i vagnen då jag hämtar Hilda, men det här var verkligen kul att se! Det är underbart att se hur Hilda mer och mer växer in i rollen som storasyster. <3

Huset

Publicerad 2013-10-22 08:49:35 i Allmänt

För precis en vecka sedan blev jag och Ola husägare. Känns riktigt skönt! Vi har haft fullt upp sedan vi fick nycklarna. En trapprenovering ska göras innan vi flyttar in. En furutrappa ska bli vit med trappsteg i ek. Trappräcke och grindar ska upp... Så onsdagkväll var Ola och min pappa där och slipade heeela kvällen. Sedan målade vi fredag, lördag och söndag. Nu inväntar vi en hantverkare som ska komma och lägga in nya trappsteg. :) 
Vi jobbar på gör att få det som vi vill. Vi ska tapetsera två rum och så småningom renovera ett badrum... Många flyttkartonger är redan på plats! Vad grejer man har! Men jag har redan börjat rensa ut sånt vi inte ska ha kvar. Skönt! Två lådor med köksgrejer som antingen hamnar på loppis eller till röda korset el motsvarande, och än har jag inte rensat klart!

Flyttpackar

Publicerad 2013-10-14 13:44:19 i Allmänt

Imorgon får vi tillträde till vårt hus. Det känns så himla spännande! En hektisk tid väntar och vi packar så mycket grejer som vi bara kan innan vi kan göra nåt annat. På listan står en trapprenovering, lite tapetsering, packa ner och packa upp, själva flytten i sig, en del inköp m.m. Samtidigt ska ju vardagen rulla på som vanligt... Som sagt, de kommande två veckorna ska det hinnas med väldigt mycket! En sak som vi slipper är flyttstädet. Det har han som ska flytta in i lägenheten efter oss, frivilligt tagit på sig. Tack för det!

Hilda hjälper gärna mamma att flyttpacka, vilket är skönt då hon faktiskt är till hjälp! Minst en kartong per dag har vi som plan. 
Vuxenpoäng...

Publicerad 2013-10-08 13:31:25 i Allmänt

I år drar vi en jackpot i vuxenpoäng. Barn nr två kom till världen, vi har köpt hus (med inflytt om en vecka) och idag har vi varit och besiktigat livet. Jag visste inte ens att man kunde det... Men det var ett riktigt vettigt möte med en jurist, som gick igenom vår livssituation för mig och Ola. Lagar och regler, saker att tänka på då det gäller ekonomi, förhållandet, barnen, huset, livet, döden osv... Det vettigaste vore att gänga oss, hålla ihop och skriva en kråka innan någon av oss kolavippar.

Njuter av att pappan i huset är hemma efter en och en halv vecka på vift. Mycket som hände under tiden, bl.a. ett nattligt besök på akuten med lilla Lova. Nu har vi fokus på flytt och att försöka komma iordning med allt ifrån kontrakt, nya avtal, uppsägningar och allt vad flytten innebär. Jag och Hilda satsar på att packa minst en kartong om dagen. 

Annars njuter jag av den fantastiska höst vi har i Jämtland just nu! Fina färger och ett mörker på kvällarna som gör att man bara vill götta ner sig i soffan, dricka te och tända en massa ljus.

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela