erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Pappa kom hem...

Publicerad 2012-02-27 08:17:15 i Allmänt

...för vi längtar efter dig!

I fredags kom Ola hem från Sydafrika. Sååå mysigt! Vi har haft en riktigt bra helg tillsammans. I fredags var vi hemma och tog det riktigt lugnt. I lördags var vi ut på stan en sväng och sen så kallade vi in barnvakter från Lit så att jag och Ola skulle kunna gå ut och äta . Tack momma och moffa! Vi hade ett presentkort på T&K som vi fick av Johan och Ale i julklapp. Så tack för maten! =) Vi åt en fantastisk oxfilé med friterade rotsaker. Mmmm... Sist jag och Ola var ut och åt, var Hilda drygt en månad. Då var vi inte så avslappnade, men nu kunde vi sitta lugnt och snicksnacka, äta gott och mysa. 

Igår njöt vi av det fantastiska vinterväder. Nästan så att det kändes som att våren är på intågande. Vi satt i badhusparken med Katarina, Jörgen, Christina och en massa andra människor. Det myllrade verkligen av soldyrkande jämtlänningar.

Ola var så himla go och hade med sig en present var till sina tjejer. Jag fick en jättefin regnjacka som han köpt i Sydafrika och Hilda fick en helt underbar dromedar från Qatar. Hilda och Humphrey blev direkt goda vänner. =)

     

     

På besök i Lit

Publicerad 2012-02-23 09:45:13 i Allmänt

Då Ola åkte till Sydafrika i fredags packade jag och Hilda oss iväg till Lit för att umgås med mina föräldrar. Först fick Hilda sitt vaccin, sen bar det av. Den här gången fick Hilda ingen feber, men hon fick jätteont i sina ben. Stackare! Men efter två alvedon gick det bra igen.

Det har varit jättekul att få mysa med mina föräldrar och Hilda under helgen. Jag tyckte det var så trivsamt att vi stannade till igår (onsdag). Då fick jag ju i alla fall lite vuxet sällskap på kvällarna. Ola kommer hem imorgonkväll. Det ser vi fram emot! =)

Vi har passat på att ta det riktigt lugnt, hälsat på min mormor, busat, badat i det stora badkaret, Hilda fick träffa en ny lurvig kompis, jag har tränat och vi har tagit några riktigt mysiga promenader i det underbara vintervädret.

          

     

          

Alla hjärtans dag!

Publicerad 2012-02-15 15:45:37 i Allmänt

Jag måste erkänna att jag gillar alla hjärtans dag! Jag älskar mina nära och kära lika mycket på alla hjärtans dag som alla andra dagar, men jag tycker det är en dag som är väl värd att fira. Jag har kommit på att jag är rätt romantisk... =) Tills Ola kom hem igår gjorde jag ordning en trerätters middag.

Förrätt: Räk och avokado-coctail.
Huvudrätt: Oxfilé, ugnsrotsaker och kantarellsås.
Efterrätt: Vit chokladmousse med hallon.

             

Sen hade jag ramat in ett kort till Ola, eftersom han för någon vecka sedan sa att han skulle vilja ha ett kort på mig och Hilda på sitt kontor på jobbet. Det tyckte jag var så gulligt, så jag fixade det till igår. Jag ramade in ett svartvitt kort av mig och Hilda, samma som jag hade i förra inlägget på bloggen.

Min kära karl kom hem och överraskade mig med fem stora röda rosor (ställde Hilda brevid de och hon var pytteliten i jämförelse med rosorna, kanske måste ta ett kort på det...) och en chokladstrut med jordgubbstryfflar från Åre chokladfabrik. Underbara Ola, du är romantisk du också ska du veta! =)

                           

Avslutningsvis har jag ju det jag brås på... ;) Min kära moder hade gjort ett paket till mig och Ola som vi fick av henne och pappa då vi var där i helgen. Tyvärr blev det ingen vinst, men chokladen kommer vi att njuta av!

                                       

Varför?!?

Publicerad 2012-02-13 16:10:05 i Allmänt

Ola, min kära fästman! ;) Varför har vi inte gjort det tidigare?!?
Jag tycker vi har tagit två oerhört värdefulla beslut!

Nr. 1 - Att flytta till Östersund! Känns skönt att bo här igen. Det är ju så fint!

      

Nr. 2 - Att producera! =) Tänk att vi har en alldeles egen dotter! Fantastiskt!

       

För ett halvår sedan...

Publicerad 2012-02-09 21:39:50 i Allmänt

...var vi i nån slags bubbla. Från att ha varit två till att bli tre. Vi hade blivit en liten familj. Vi förstod nog varken vad vi hade gått igenom eller vad som väntade. En fantastisk upplevelse och det har varit ett underbart halvår! Klart en del har varit jobbigt, men den större delen har varit helt fantstisk. Vi har ju en godbit till unge! =) Hilda är oftast en nöjd och glad liten tjej, som verkar trivas med livet!

       
                                                           Hilda 6 månader

Vilken mysdag! =)

Publicerad 2012-02-08 21:51:38 i Allmänt

Idag har Hilda fått träffa sina kompisar. Ett riktigt härligt gäng! Jag fick också äran att träffa dem och deras mammor. Det var Marta i föräldragruppen som bjudit hem alla mammor och barn på lunch. Riktigt mysigt! Hilda hade så roligt (som vanligt då vi är ute på äventyr) att hon inte ville sova, trots att hon var trött. Hon hade nästan somnat innan jag lade henne i vagnen. Vi promenerade hem, jag bar upp henne och hon fick fortsätta sova på balkongen. Hon sov i 3 h! Bjuder på några bilder på våra godingar.

          

                  

På eftermiddagen kom mina föräldrar och min mormor förbi en liten sväng. Därefter kom Katarina och vi lagade en oerhört god middag för två. Efter att hon gått gick det bara en halvtimme innan en nyckel sattes i dörren och min kära sambo kom hem. Myyysigt!

Små barn är stora forskare!

Publicerad 2012-02-08 09:11:46 i Allmänt

           

                 

Det är underbart att bara sitta och observera när Hilda undersöker olika saker. Igår fick hon en spegel, som genast skulle undersökas på både det ena och det andra sättet.

Veckan som gått...

Publicerad 2012-02-03 08:21:30 i Allmänt

Just nu ligger jag och Hilda i sängen och myser. Pappa Ola åkte preces till jobbet. Hilda tuggar på snuttefilten mellan hennes tokprat som hon håller på med och ibland är det till och med roligast att prata med snuttefilten i munnen.

Veckan som gått har varit händelserik. Vi var ute och gick med Katarina i måndags, var på öppna förskolan i tisdags, Hannah kom hit och myste med oss i tisdags em/kväll. Så mysigt att bo i närheten av sina vänner nu, med undantag för några som får ta sig i kragen och flytta hit!

Igår var det babysim igen. Så himla mysigt! Hilda var verkligen i högform. Farmor Gunnel var med och tittade den här gången. Hon har varit här och hälsat på oss några dagar. Roligt!

Idag vet jag inte vad vi ska hitta på riktigt. Det är tydligen rätt så kallt. Ola sa att det var -25 grader... Så idag blir det nog ingen långsovning ute för Hilda. Kanske blir en sväng på stan eller också håller vi oss bara hemma och myser. Gunnel åker hem idag, men eftersom vi driver nåt form av pensionat så kommer nästa nattgäster och checkar in redan i afton. Då är det momma och moffa som kommer hit. De ska först roa sig på stan och vill bo här för att inte behöva passa nån buss. Myspys!

Förra helgen var vi på loppis med "fröken loppis" (Katten) och fyndade. Underbart! Det blev inget till pappa, inget till mamma, men tre saker till Hilda. En bok med julsagor för 20 kr, en babypulka för 40 kr och en hoppgunga för 70 kr. Det är bara hoppgungan vi provat och Hilda lever rövare då hon hamnar i den. Nu när hon förstått hur den funkar.

              

Det har hänt en del sedan Hilda föddes. Hon växer och börjar bli en "stor" tjej. Här kommer några bilder där man ser stor skillnad. Bilderna till vänster är då Hilda var nykläckt och till höger har vi bilder från veckan.

               

               

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela