erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Skövdebo, sambo och arbetsmyra

Publicerad 2009-01-30 11:27:51 i Allmänt

I lördags var det dags för examensceremoni i universitetsaulan - en maffig tillställning med musik, tal och diplomutdelning. Det var en helt underbar dag! Både lycka och vemod infann sig. Efter ceremonin var jag, Ola, mamma och pappa på en grekisk restaurang och åt riktigt god mat. Mmm... Jag uppvaktades med presenter som bland annat en ny mobil, en kryssning till Helsingfors och tre olika hjärt-halsband som innehöll mycket känslor och tankar. Känslomänniska som jag är var det en hel del krokodilisar som rann längs kinderna den dagen. Under söndagen åkte vi ner till Skövde igen. Lämnade in rumsnycklarna och lämnade 3,5 år i Uppsala bakom mig.


Väl på plats i Skövde har det hänt mycket. Förra torsdagen var jag på två anställningsintervjuer. Båda tjänsterna var 50 % arbete i förskola. Jag fick båda jobben (självförtroende-kick!), men jag tackade ja till det som kändes bäst (förstås). Förskolan jag kommer att arbeta på ligger en liten bit utanför Skövde. Barnen är 5-6 år och jag kommer att arbeta heldagar, vilket gör att jag kan vikariera lite på andra skolor också. Alltid bra att få visa upp sig lite och skapa kontakter... Jag börjar egentligen jobba på onsdag (till slutet av juni), men jag har redan varit där 2 dagar och vikarierat. =)


Hur känns det att vara Skövdebo då? Och sambo? Ja, till att börja med måste jag säga att det känns helt underbart att äntligen få ha lite vardag tillsammans med Ola. Det är så mysigt att vara så nära varandra. För tillfället håller vi på att ordna i lägenheten. Exempelvis spontanköpte vi en soffa i söndags. Den kommer till veckan. Mysigt! Igår var vi och kollade vitrinskåp, tvbänk och hallmöbel. Imorgon kanske det blir en tur till Jönköping och Ikea. Då kommer det nog att inhandlas en hel del kan jag tänka. =) Och om vi åker dit blir det självklart ett stopp hos jenta mi!


Skövdebo då ja... Jag tycker att Skövde som stad är himla mysig och bara jag fått ordning på alla väderstreck och skapat mig lite kontakter kommer det här nog bli riktigt bra. Kul också att jag bor så pass nära min bror nu. Ikväll ska vi hämta honom och Ale på tågstationen och skjutsa ut dem till Lerdala, där de ska hälsa på Ales bror. Kul! =)

Hälsning från biblioteket...

Publicerad 2009-01-27 13:33:39 i Allmänt

Eftersom vi inte har fått ordning på vårt internet i lägenheten än, så har jag fått pallra mig hit till biblioteket i Skövde för att fixa lite saker. Passar även på att skriva ett litet inlägg här. Ska skriva mer så fort internet är igång...

Det här hänt en hel del saker sedan jag flyttade till Skövde. Varit på två intevjuer och fått två jobb... Tackat ja till ett. Ska vikariera första dagen imorgon. Spännande! Så det börjar ordna upp sig. =)

Skriver mer sen... Puss på er!

Förändringar!

Publicerad 2009-01-19 23:23:07 i Allmänt

Jag har varit helt fantastiskt dålig på att uppdatera min blogg... Men det ser jag nästan som något positivt i det här fallet. Jag har haft fullt upp sedan karln kom hem. Nu är det en period då mycket händer. Många förändringar är på g. Jag och Sanna är klara med vårt examensarbete och vi lyckades ordentligt bra med det! Det har varit kalas att få skriva med Sanna. Vi har kompletterat varandra på många sätt, trots att vi tänker ganska lika. Avslutningsfest i fredags. Det lyckades vi ju också himla bra med, tack vare alla som kom! =) Ett grymt bra hallaballo från 18-05... ;) I morgon bär det av till Skövde. Packningen står redo att flyttas. Spännande! I Skövde packas det upp lite och det ska hinnas med ett besök på en förskola. Men på fredag återvänder vi till Uppsala en sväng för en examensceremoni som hålls på lördag.

Som sagt, många förändringar är på g:
* från student till lärare (förhoppningsvis med jobb, intervju på torsdag)
* från Uppsala till Skövde
* från korridor till lägenhet
* från 18 kvm till 54 kvm
* från distans till nära
* från särbo till sambo

Det känns oerhört spännande måste jag erkänna! =)

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela