erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Babysim

Publicerad 2012-01-26 20:47:55 i Allmänt

Hilda verkar tycka att det är kul att bada. Hon är helt tokig och verkar trivas i vattnet! Efter badet blir de små oerhört slitna. 30 minuter är precis så länge som energin räcker till. =) Idag hade vi en fotograf med oss på babysimmet. Så kul att ha lite bilder från det! 
     
    

        
        

    

Mycket på gång!

Publicerad 2012-01-26 09:08:03 i Allmänt

Igår började jag dagen med att koka puréer åt Hilda för att vi ska kunna börja ge henne smakportioner. Till lunch fick hon en smakportion av potatispuré, innan amning. Klart hon var lite skeptisk, men hon verkade tycka att det var helt ok och fick i sig lite i alla fall.
 
                     

På eftermiddagen var vi på föräldragrupp. Det var riktigt skoj! Det är så kul att se alla barnen. Igår var dessutom alla vakna och visade upp lite olika sidor och kunskaper. =) 

Hilda rör sig allt mer och igår vände hon sig igen. Startskottet har gått. Det är full rulle. Då vi skulle lägga henne för natten, gjorde vi som vanligt att vi släckte ner, sa god natt och gick ut. Men vi hann bara sätta oss ner i soffan, så "ropade" Hilda på oss. Ola gick in, men kom ut igen och sa till mig att gå in och titta på henne. På tre minuter hade hon lyckats hamna i en sovställning a la Pippi Långstrump - fötterna på kudden och huvudet under täcket. Hilda hade nog inga större planer på att sova... Men efter många om och men samt flera förflyttningar i sängen, somnade hon. Däremot har hon sovit riktigt oroligt i natt, vilket resulterar i att även föräldrarna gjort det. Hade det inte varit för att det är babysim idag, hade vi nog hållt oss hemma och vilat upp oss. Men det ska bli kul med babysimmet idag. Hoppas Hilda har som plan att sova ordentligt innan bara. =)

      

Plötsligt händer det!

Publicerad 2012-01-22 22:00:52 i Allmänt

Tyvärr är det ingen storvinst på en trisslott jag snackar om, men ack en så häftig upplevelse!

Idag var vi och handlade mat. Medan jag och Ola packade upp maten ur kassarna, låg Hilda på en madrass på golvet. Vår annars så pratglada tjej var rätt tyst... Jag kollade på henne, sen kollade jag på Ola. "Har du vänt på henne?" Ola kollade på Hilda. "Näe, det har jag inte." Hilda hade plötligt vänt sig från rygg till mage. Både jag och Ola missade själva vändningen, men Hilda såg himla nöjd ut. =)

         

I fredags var vi till min mormor och hälsade på. Härligt att se henne så pigg och ännu piggare blir den snart 89 åriga tanten av att träffa lilla Hilda. Folk blir tokiga då de träffar småbarn, men mormor tar nog priset. =)

         

Helgen har varit riktigt mysig! Det är så härligt att få vara tillsammans, hela familjen! =)

År 2011 - var ett händelserikt år!

Publicerad 2012-01-02 13:56:13 i Allmänt

           


Det har hänt oerhört mycket under året som gått. I mitten av december 2010 fick vi veta att vi skulle bli föräldrar, vilket har gjort att fokus legat till stor del på det under 2011. 


Januari
– Funderingar på framtiden, inskrivning på MVC i Skövde, jobbsök, flytt?


Februari
– Ola var i Boden mycket. Törrt! Jag jobbade på och pluggade en hel del.


Mars
– Ultraljud. En helt fantastisk upplevelse. Jag var sååå nervös innan. Tänk om jag skulle få se nåt jag inte ville… Färdig med kursen på Högskolan i Skövde – ”Reggio Emilia, ett förhållningssätt till lärande”. Jätterolig kurs att ha med sig!


April
– Första flyttlasset från Skövde gick då vi firade påsken ”hemma” i Jämtland. Var på anställningsintervju på Mosippans förskola och fick direkt besked om anställning!


Maj
– Andra flyttlasset från Skövde då Ola flyttade upp och började arbeta på SAAB. Jag jobbade min sista dag som förskollärare i Skövde. Tredje och sista flyttlasset gick då mina föräldrar kom ner och hjälpte oss att bära och att flyttstäda. Skrevs in på MVC på Frösön.


Juni
– Flyttade in i lägenheten på Bergsgatan på Frösön. En toppenlägenhet som vi trivs jättebra i!  Började jobba på Mosippan. Kämpade mot försäkringskassan angående havandeskapspenning. En kamp som jag förlorade…


Juli
– ”Semester” tillsammans med Ola. En helt underbar och händelserik sommar med riktigt bra väder.  Valsjöbyn, Gärdnäs, stråket med en massa godingar.


Augusti
– HILDA kom till världen! Vi blev föräldrar. Den största och mest fantastiska händelse i mitt liv. Vi hade många besök för att välkomna henne till världen.


September
– Försöker lära känna den nya medlemmen i familjen och anpassa sig till det nya livet. Jag och Ola firade 6 år tillsammans genom att gå ut och äta, första gången utan Hilda, momma och moffa var barnvakt.


Oktober
– Jag och Hilda besöker Öppna förskolan och BVC en hel del. Min mamma opererar sin hand och blir sjukskriven. Umgås mycket med henne.


November
– Olas första farsdag firades. =) Gick en kurs i babymassage. Gick igenom prövningen att vara magsjuk och ha barn…


December
– Momma Gertie blir dålig och får spendera mycket tid på sjukhuset. Skidskytte i Östersund. Jamtli julmarknad. Stukar min hand. Tagit bort mitt födelsemärke på näsan. Firar Hildas första jul – gissa om hon hade varit snäll i år?! Namnkalas för Hilda hemma på Bergsgatan. Nyår firades i Gärdnäs hos Olas föräldrar.


Som sagt, ett händelserikt år! (Det tål ju att tilläggas att jag säkert glömt att skriva hit en del…). Det känns i alla fall helt fantastiskt att vi blivit en familj, att Hilda kommit till världen och att vi äntligen återvänt till Jämtland!


          

                  

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela