erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Ett gott skratt...

Publicerad 2012-03-28 19:45:46 i Allmänt

Om det är så att ett gott skratt förlänger livet, har Hilda förlängt min glada mormors liv en hel del idag. Det gör hon bara genom att visa sig tror jag, men min 89-åriga mormor har verkligen skrattat idag. Härligt! "Hahaha... Nä, nu har jag skrattat så jag har ont i magen! Hahaha..."

      

             

Oj oj oj...

Publicerad 2012-03-27 10:22:48 i Allmänt

Det går oerhört fort just nu... Det går inte vända ryggen till i många sekunder innan nånting har hänt bakom den. Vi har haft några händelserika dagar. I söndags började vi dagen med att sortera lite bland "viktiga" papper (sånt där skittråkigt, ni vet...). Jag och Ola satt med kuvert, papper och pärmar och försökte få ordning på det. Hilda låg på golvet vid sidan av och var nog den som roades mest av vår sysselsättning. Hon fick tag i ett fönsterkuvert och började leka med. Jag och Ola tänkte inte mer på det utan fortsatte att sortera, göra hål och sätta in. Men! Jag kollade på Hilda efter en liten stund... Kuvertet var inte längre ett kuvert och pappa Ola fick brått att samla ihop det som var kvar av det och tömma Hildas mun. För vi har annan mat åt henne, jag lovar!

           

Då det var våffeldagen passade vi på att äta våfflor med bär och grädde till frukost. Mmmm... Sen begav vi oss ut på en långpromenad. Såå skönt! Vi avlsutade promenaden med att hälsa på Kent och Nelson, då Hilda fick sitt första möte med hund. Det gick över förväntan. Hilda blev jätteglad och sprallig så fort Nelson kom i närheten. =) Det är nog tur att Nelson är så pass lugn och snäll. I helgen fick Hilda dessutom en resesäng. Sist vi var iväg, så märkte vi att hon är lite stor för att sova i liggdelen i vagnen under natten. Hilda provade och godkände sängen.

                 

Igår hade vi en fullspäckad dag. Jag och Hilda var ute och promenerade redan vid niotiden. Vi hade som mål att lämna in papper för att vi ska få umgås lite mer innan mamma Erika börjar jobba igen. Sen umgicks vi med grannarna, både hos dom och hos oss. Därefter planterade vi om blommor, innan vi bakade äppelmuffins och lagade ugnspannkaka. Då pappa Ola kommit hem och vi ätit middag, knöt jag på mig löparskorna och stack ut på en liten tur. Gick så himla bra och jag kände mig stolt! När jag kom hem hade mina godingar som förslag att vi efter att jag duschat skulle bada i badkaret alla tre. Så himla mysigt! =) När Hilda tvärdäckat efter en händelserik dag myste jag och Ola i soffan och provsmakade muffinsarna... Mmmm...

Babysim!

Publicerad 2012-03-22 16:23:23 i Allmänt

Torsdagar är en av våra favoritdagar! Då står babysim på schemat. Idag var dessutom pappa Ola med oss och badade. Kul! Nu har vi dessutom börjat dyka. Hilda är riktigt duktig och det verkar som hon tycker det går bra att vara under vatten.

                           

             

       

Pimpelpremiär!

Publicerad 2012-03-19 14:02:17 i Allmänt

Igår var vi ute och njöt av det fantastiska vädret på torpet. Vi borrade hål i isen, skickade ner några maggotar i Hårkan och satt med näsan i vädret och lapade sol. Underbart! Vi konstaterade att man kan sitta ute länge, bara man har ett fiskaspö i handen. Knepigt. =) Hilda hon sov så gott i pulkan.

              

        

Hilda har flyttat!

Publicerad 2012-03-18 08:05:52 i Allmänt

Som sagt, tiden går ryyysligt fort! Igår flyttade Hilda! Den här gången var det bara till eget rum, som tur var. Vi flyttade in hennes säng och lite prylar. Vi vill se hur det går innan vi gör iordning rummet ordentligt. Det gick riktigt bra faktiskt. Hilda hade inga problem att somna där. Hon låg som vanligt och pratade en liten stund i sin ensamhet innan hon tystnade. Sen vaknade hon nån gång under natten och ville ha nappen och åt frukost vid 04.30. Sen sov hon till 07.15. Skönt! Vi hoppas att det fortsätter på det viset.

                         

    

Fullspäckat schema!

Publicerad 2012-03-14 21:59:45 i Allmänt

Den här veckan händer det oerhört mycket. Ola är på vift med jobbet, så att då måste jag och Hilda se till att roa oss ordentligt på egen hand.

I måndags var mammorna och barnen i föräldragruppen här och hälsade på oss. En riktigt lyckad dag! Lunch, skitsnack och babymys!

Tisdagen var vi på öppna förskolan. Det var många som var där, vilket var kul! Hilda hade knappt sovit innan, så jag väntade mig att hon skulle bli trött och gnällig. Men tji fick jag. Hon skrämde undan tröttheten och sken som den lilla sol hon allt som oftast är! =)

       

Idag åkte vi till Lit, redan kl 08.30 och kom inte hem förrän 19.30. En heldag helt enkelt! Vi hälsade på hos min mormor och hos mina föräldrar. Det känns så kul att min mormor är så pass pigg igen. Runt jul var hon allt annat än pigg, men hon har verkligen återhämtat sig och kommit tillbaka till den mormor hon är! Sen blir hon ju snäppet piggare så fort hon får träffa Hilda. Så glad att hon får uppleva det här! =)

       

Imorgon börjar andra kursen i babysimmet. Det ser vi verkligen fram emot. Ska bli spännande att börja dyka med Hilda. Tror att det kommer att gå finemang. Hon är ju ett litet vattendjur! =)

Mysdag utomhus

Publicerad 2012-03-11 21:54:24 i Allmänt

Idag har vi varit ute och myst på torpet. Härligt! Hilda har testat pulkan som både mamma, morbror och moffa åkte i då de var små - en pulka som är 60 år! Moffa har fixat och uppfunnit för att den ska kunna användas av småttingar igen och inte bara grejer, som det varit de sista åren. Hilda säkerhetstestade inomhus först. Klart godkänt! =)

          

Sen åkte vi till torpet i Häggenås och provade pulkan på riktigt. Vi började med att gå en skogspromenad och Hilda fick sova i pulkan. Hon trivdes så bra där, så att hon sov i hela 2 timmar. Vi hann till och med kura in oss i stugan och fika medan hon vilade. När hon vaknade väntade nya äventyr. Hilda provade att sitta i träpulkan och fick dessutom vara med om sin premiärtur på spark. Härligt! =)

              

              

Vi avslutade dagen genom att äta middag hos mina föräldrar innan vi åkte hem och nattade Hilda. Imorgon väntar nya äventyr, då Hildas kompisar kommer på besök. Vi har bjudit hem mammorna och barnen i föräldragruppen. Det ser vi fram emot!

Tänkvärt!

Publicerad 2012-03-08 15:20:05 i Allmänt

Det finns tre ord, i en viss följd, som är oerhört mäktiga och betydelsefulla. Det krävs stort mod för att säga de till en annan person. Ibland vill en människa säga de till en annan (för att det är så!), men kanske inte vågar. Är hon/han rädd för att inte få den respons som den önskar? Det är bara vissa i ens närhet som förtjänar just dessa ord. Det är viktigt att passa sig, så att man inte missbrukar de tre orden. Då blir de snabbt betydelselösa. Att skriva dessa ord är också betydelsefullt, men inte alls lika modigt.

Jag har en modig vän, som igår sa dessa ord till mig. Det gick rakt in i mitt hjärta och värmde något otroligt. Synd att det inte var jag som var den modiga… För jag känner ju precis samma sak. Jag svarade i alla fall på samma sätt, eftersom det är så: ”Jag älskar dig!” och skickade iväg en slängpuss innan jag vandrade hemåt. Det kändes riktigt bra!

         

Framsteg varje dag!

Publicerad 2012-03-07 14:59:25 i Allmänt

Nu händer det verkligen mycket runt omkring vår lilla tös, som inte känns så himla liten längre!

En tand har krypit fram, hon sitter själv utan stöd, för någon dag sedan stod hon som en toka på alla fyra med rumpan upp i vädret. Hon vänder sig både hit och dit och visar verkligen att hon vill framåt. Det är kul att se att det sker sådana stora framsteg. Häromdagen då vi var hos min mormor höll Hilda på att greja med kroppen sin, både hit och dit, upp och ner. Mormor sa att hon snart skulle börja krypa... Får väl se om hon har rätt... Det känns både och kan jag säga. Då kommer det antagligen bli full fart här hemma, men vi slipper ha en frustrerad tös som bara vill ta sig framåt och röra på sig.

Bjuder på två bilder från babygymmet. Den översta bilden är tagen den 20 augusti 2011 (Hilda 11 dagar) och den nedre bilden är tagen 5 mars (Hilda knappt 7 månader). Rätt så häftigt att se vilken skillnad det blivit på vår dotter under den här tiden. Ni som inte är föräldrar - bli det! Det är skithäftigt att få följa ett barns utveckling på så nära håll! =)

      

      

Härliga fredag!

Publicerad 2012-03-02 08:37:55 i Allmänt

Vad roligt det är att få kommentarer på sin blogg. Tack speciellt till Sandra, för att det var så otippat! Kul att du läser min blogg! Vore kul om ni som läser kunde lägga en liten kommentar, så att jag får veta vilka ni är. Vänner som ovänner (vet inte om jag har nån sån...), känd som okänd, vem du än är! =) 

Idag då Ola slutat jobba ska vi packa bilen och åka till Gärdnäs. Vi har insett att även om vi inte ska så långt och bara vara borta nån dag är det en hel del som ska med nu för tiden. Men det ska bli himla mysigt att komma iväg!

Hilda börjar bli en stor tjej och har fått sin första lilla tand. Så det är väl nu jag som ammande mamma ska börja bli orolig..? ;) Med den lilla "bissingen" har det kommit att vi har en tjej som sover oroligt och verkar ha lite ont samt nya rutiner. Nu gäller det att borsta den lilla gadden morgon och kväll.

         

Jag har en förkärlek till dessa "pippi-tröjor". Drömmen är ju att jag ska kunna sticka en egen nån gång... Men för några veckor sedan köpte jag min första. Helt underbar! =) Häromdagen då jag gick på stan och fick syn på en liten liten "pippi-tröja" kunde jag inte låta bli att köpa den till min lilla tös. Så nu har vi en varsin! Visst är de fina!

         

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela