erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

En blivande konstnär?

Publicerad 2012-06-26 20:58:45 i Allmänt

           
                                                           (Hilda 10,5 mån)

Ikväll har vi gjort nåt nytt - Hilda fick prova sina fingerfärger. =) Hon tog färg på handen direkt och drog fingrarna på sitt papper. Sen, som med allt annat, hamnade det i munnen... Att det inte var nån höjdare syndes tydligt på Hildas kroppsspråk. Då tappade hon stinget en liten stund, men var snabbt på banan igen och började hamra med händerna på hennes papper. När hon var nöjd med att måla, fick hon kliva i lite gul färg och vi tryckte hennes fot. Vi avslutade det hela med ett välbehövligt bad. Behöver jag säga att vi har det rätt så mysigt här hemma? =)

Appropå rubriken... En blivande konstnär är fel att säga. Hon är ju redan en liten konstnär!

Midsommarafton 2012

Publicerad 2012-06-23 08:10:00 i Allmänt

Igår var det midsommarafton. Vi började dagen med en sillunch borta vid Lillsjön, hemma hos Babban (Carros mamma). Vi njöt av solens sken, god mat och Carros goda tårta. Hilda stod för underhållningen och höll låda trots hennes förkylning. Babban och hennes lika hurtiga mor drog till fjälls och skulle vandra under dagen och vi andra fortsatte med vårt trädgårdshäng. Senare, då Hilda sovit sin eftermiddagslur förpassade vi oss till Frösön för en lugn, men mycket trevlig grillkväll.

         

      

Är sommaren här nu?

Publicerad 2012-06-18 20:28:40 i Allmänt

                

Jag och Hilda har haft en toppendag! Först och främst tog Hilda sovmorgon till 07.10. Skönt! Vi vaknade till en riktigt fin och solig dag! På förmiddagen tog vi en promenad/tupplur runt berget och gick sedan förbi frösö strand, där öppna förskolan var och myste. Vi tog bussen hem, åt lunch och lekte på balkongen innan vi tog oss en tur till badhusparken. Där njöt vi av solen, åt mellis och gungade lite. Sen promenerade vi hemåt via affären för att köpa en tidning och en glass. Efter en liten promenad, så att Hilda fick somna, lade jag mig på en filt och slappade då Hilda tog sin eftermiddagsvila på 1,5 h. Vi fick även besök av världens bästa moffa när vi var ute. Kul! Jag och Ola åt middag på balkongen, vilket har hänt alldeles för få gånger i år (pga. brist på sommar!). Vi har busat och myst här hemma ikväll. Nu sover lillstumpan och jag myser i soffan med min kära sambo. Det har varit en jättehärlig dag! =)

                            

                            

Vi testar AeroSleep & AeroMoov

Publicerad 2012-06-11 22:08:47 i Allmänt

 

Idag fick vi ett paket på posten. Det innehöll produkter som vi ska få prova och bedöma. Spännande! Det är en speciell bäddmadrass med tillhörande lakan till spjälsängen och en sittdyna till bilbarnstolen. Så det är ju Hilda som kommer att få agera försöksperson.

Ikväll bäddade vi hennes spjälsäng med de nya produkterna. Hon var riktigt intresserad då vi bäddade. Det kändes som ett skönt material att sova på och det ska bli spännande att se om vi kommer att märka någon skillnad på Hildas sömn. Jag återkommer om några dagar, då hon fått sova några nätter på sin nya bäddmadrass.

         

    

Resultat och omdömen går att läsa här: http://smartsontestpilot.se/aerosleep

Uppfostran

Publicerad 2012-06-10 21:31:18 i Allmänt

Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.
(Astrid Lindgren)

Husliga veckan!

Publicerad 2012-06-08 10:32:27 i Allmänt

Efter förra helgen fick jag nog lite extra energi. Varje morgon den här veckan har jag pysslat och donat med någonting medan Hilda lekt innan förmiddagsvilan. Har känt mig riktigt huslig. Lagat mat till Hilda, bakat bröd och i morse blev det morotsplättar (tänkt till Hilda som plockmat).

            

Något annat som också gjort att jag känt mig huslig den här veckan, är att mina örter börjat gro! Persilja, dill, gräslök, timjan och basilika. Jag önskar att jag hade en liten trädgård!

                         

Medan mamma Erika donar och pysslar på gör Hilda detsamma... Idag hade hon gjort en inventering av hennes klädlådor samtidigt som hon läste böcker. Duktig tjej! ;)

         

Mmmm, som i myshelg!

Publicerad 2012-06-04 14:53:07 i Allmänt

Helgen som passerade var verkligen en helg att minnas! Äntligen kom tomten med min julklapp! Som jag har längtat! ;) Jag och Ola åkte till Åre för att rå om varandra ordentligt Vi skulle bo bra, äta och dricka gott, njuta av bastu, bad och av varandra! Det var första gången som jag och Hilda inte sov under samma tak. Så nödvändigt, för både henne och för mig. Men det är egentligen först nu som det var möjligt, då Hilda tidigare ammat nattetid (tills för ungefär en månad sedan). Innan vi åkte kändes det spännande, men jag var övertygad om att det skulle gå bra för oss båda. Hilda fick vara hos momma och moffa under helgen, vilket hade gått jättebra. De har ju tillbringat mycket tid tillsammans, både då jag och Ola varit med och på egen hand. Det känns riktigt skönt att veta att det gick så bra för Hilda inför kommande övernattningar hemifrån och utan sina föräldrar.

         
Jag och Ola hade i alla fall en toppenhelg! Så mysigt att få rå om varandra! Jag är så kär! =)

En spännande helg!

Publicerad 2012-06-01 08:52:15 i Allmänt

Snart är helgen här! Jag och Ola ska åka iväg och bara rå om varandra och Hilda ska få tillbringa helgen hos momma och moffa. Det ska blir spännande att se hur det går. För mig blir det de två första nätterna som jag är ifrån Hilda. Vi har ju haft barnvakt vid flertal tillfällen och det har gått kanonbra, så jag är inte speciellt orolig. =)

Häromdagen reste sig Hilda för första gången utan stöd. Hon har en tämligen knepig stil, precis som ålningstekniken hon kör med. =) Hon står som på ena knät med det andra upp och sen ställer hon sig rakt upp. Duktiga tjej! Så det känns bra att vi faktiskt hittat ett par fungerande skor till lillskruttan våran. Frågan är hur mycket de kommer att användas, men det kan vara bra om hon är ute och kravlar/stapplar fram i fuktigt gräs i sommar.

       

                                                 Hildas små tuffa skor i strl 19

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela