erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Sommar och sol!

Publicerad 2014-05-29 21:15:40 i Allmänt


Njuter av sommaren, familjelivet och att vara husägare!

30 år!

Publicerad 2014-05-23 22:08:18 i Allmänt

Oj, vilket firande det har varit i veckan! ...och vilken sommarvecka det varit! Så varmt, så skönt och så himla kul att fylla år! I söndags började firandet med ett kalas ute i trädgården här i Lugnvik. Vad många fina människor jag har runt mig. De är helt klart de allra bästa! Det var 16 vuxna och fyra småknoddar som myste i värmen, åt gott och hade det gött. Jag erkänner att jag blev bortskämd... och det kändes bra! ;)
 
Firandet fortsatte förstås igår då jag faktiskt fyllde år. Hela 30 år! Inte illa... Jag och Lova började firandet med att inviga vårt fina tak över altanen genom att äta lunch där. Jag åt bland det godaste jag vet - Sushi! Mmmm... Senare på eftermiddagen kom Ola hem från jobbet och mina föräldrar dök upp med min mormor och hennes bror Torsten. Mamma bjöd på middag och Ica Maxi bjöd på tårta till efterrätt. Även denna dagen blev jag riktigt bortskämd. Jag fick ett elpiano, en pianopall, ett par hörlurar, en stavmixer med tillbehör och en resa till Prag (med tillhörande barnvakt). =) Fantastiska presenter!!! Då barnen sov och gästerna åkt hem satte jag och Ola oss ute på altanen, öppnade en champagne, åt jordgubbar och choklad och bara njöt av livet. Jag hade en så fantastiskt bra dag! Svårt att se att den kunnat bli bättre!

Tak över huvudet

Publicerad 2014-05-21 22:00:29 i Allmänt

Ikväll blev altantaket (så gott som) klart! Det enda som saknas är några vindskivor som ska målas och sättas upp. Igår och idag har det varit stenhårt jobb och taket är nu på plats. Nu längtar vi efter våra utemöbler, som förhoppningsvis kommer den här eller nästa vecka. Sen kan vi sitta ute och äta både i solsken och regn. Härligt! 
Här jobbas det för fullt!

Moffas lilla hjälpreda!
Mina små hjärtan!

Mission completed!

Snart så...

Publicerad 2014-05-12 21:56:08 i Allmänt


Ikväll har vi påbörjat målningen av altantaket. Så gött! Vi inväntar dessutom en leverans av utemöbler, dynor och solstolar. Snart har vi vår uteplats! :) 

Vad är väl ett kosläpp?!

Publicerad 2014-05-10 21:04:13 i Allmänt

Vi hade tänkt att åka på kosläpp i Ås egentligen... Men med tanke på omständigheterna hade vi barnsläpp i Lugnvik istället. Helt klart värt det! Kändes helt underbart efter drygt en vecka inomhus! Vilken lycka! :)

Längtan efter vardag!

Publicerad 2014-05-09 09:19:43 i Allmänt

Tittar på en liten hand och tänker tillbaka på veckan som gått... Vilket helvete vi har haft! Lova "firade" sin 10 månadersdag på sjukhus... Då hon låg slutkörd i min famn tänkte jag just att hon låg på precis samma sätt, precis 10 månader tidigare. Med lite andra känslor i kroppen den här gången och vi hade flyttat en våning upp. Lova var trots detta den som fick den lindrigare magsjukan (trots två toppar och sjukhusbesök). Hilda drabbades värre. En så aggressiv magsjuka har jag aldrig varit med om! Första dygnet kräktes hon ca 30 ggr, fick inte behålla nåt... Följdes upp av nästan 40 graders feber och då hon väl piggnat till liiite grann fick vi hoppet tillbaka. Men då kom det några blöjbyten och nästa kräkning... Även den här tjejen hade två toppar.

Jag känner mig helt slutkörd! Somnade i Olas famn 20.40 igår. Som tur är sov båda barnen rätt så bra inatt och det bästa den här veckan hände imorse,
 då vi vaknade av att Hilda sjöng "Bä bä vita lamm". :) Ola är på jobbet några timmar idag. Tror vi alla längtar efter vår underbara vardag just nu!

Frisk luft?!

Publicerad 2014-05-07 13:33:51 i Allmänt


Idag drar vi en chansning och satsar på frisk(!) luft.

Lova: piggare, äter bra och känns som hon är på g igen.
Hilda: klen i magen imorse (2 snabba blöjbyten), feber på 39,6 grader och riktigt tussig. Efter en alvedon blev hon liiite piggare och åt faktiskt en liten "hello Kitty"-glass. Åt även några blåbär på morgonkvisten. Måtte detta ge med sig snart!

Utsikt från soffan

Publicerad 2014-05-06 09:25:19 i Allmänt


Fyra slitna, men ack så tappra hjältar. Ola ringer jobbet och meddelar att han inte kommer till jobbet på några dagar...

Igår vid tvåtiden kom Ola och Lova hem från sjukhuset. Nu har vi sjukstuga hemma. Jag har aldrig varit med om en så aggressiv magsjuka, som Hilda drabbats av. Igår vid 9.30 kom första kaskaden... Sen kom det med jämna mellanrum fram till 01.30. Ca 25-30 ggr blev det nog. Det lilla hon fick i sig kon ut efter ca 10 min. Slitsamt! ...för oss alla!

Vid tvåtiden i natt kände vi oss hjälplösa, så vi ringde 1177 för att höra vad vi skulle göra. 

Vi har väl skrapat ihop 8 h sömn inatt, på tre alltså! Usch! Nu sover Hilda i min famn. Stackars liten! Nu är det bara att hålla tummarna att vi som är över 1 meter klarar oss.

Tusslova!

Publicerad 2014-05-04 21:57:58 i Allmänt

Just nu är jag och Hilda ensamma hemma. Ola och Lova är inlagda på sjukhuset... Nu vill jag att lillskruttan ska få bli frisk!

Det hela började med att vi var på Bvc i onsdags och fick veta att Lova gått ner 300 gram i vikt på 2,5 månad. Knepigt, då hon äter som en häst! Torsdagen kaskadspydde hon 2 ggr. Usch... Sen har det lugnat sig lite. Hon har varit tussig och haft svårt att äta. Men idag kaskadkräktes hon igen. Stackarn! Vi ringde 1177, så tyckte vi skulle åka in. De har tagit lite prover m.m. Hoppas det går bra för de i natt! 

Valborg

Publicerad 2014-05-01 07:41:37 i Allmänt

Igår var det valborgsmässoafton. Det firades med pompa och ståt! ;)

Vi bjöd hem mina föräldrar på middag, sedan provade vi på hur det var att fira Valborg i Lugnvik. Jättemysigt! Som tur var blev det ju superfint väder där på kvällen. Kallt, men det hade både slutat snöa och hagla då vi gick till brasan.

Både Hilda och Lova trivdes att titta på allt som hände. Lottdragningar, kasta bollar på tallrikar, kören, brasan, fyrverkerier och allt folk! Nästan det bästa på kvällen var att se Hilda då hon och momma köpte fyra lotter. De öppnade tre nitlotter först... Sedan laddade de innan den sista skulle öppnas. Tjohooo! Andra pris! :) Hilda valde en rosa nalle och den höll hon hårt i hela kvällen! :)

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela