erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Påskpynt

Publicerad 2014-03-31 22:19:37 i Allmänt

Ligger nu i sängen efter en bra dag. Lova sov rätt så bra natten som var, så jag har känt mig rätt pigg. Jag och brudarna åkte ut på tuppjakt. Lite påskpynt skulle införskaffas. Jag hittade en ny kärlek, i form av en rufsig tupp. :)
Så idag har vi börjat pynta lite grann. Mysigt att göra det då man har hus och barn! :) Hilda tyckte det var jättekul att sätta ut lite kycklingar och tuppar här och där. 

Ikväll har jag varit ute och sprungit. Såå skönt! Jag sprang både längre och fortare än jag tänkt. Så nu ligger jag nöjd i sängen och väntar på att John Blund ska anfalla mig. Natti natti!

Sjukstuga

Publicerad 2014-03-31 08:02:10 i Allmänt


Vi hade en minst sagt tuff vecka förra veckan. Ola var borta och Lova var riktigt tussig. Tur att jag har världens bästa föräldrar! Tack för all stöttning! Lova är inte helt åter på banan än, men starkt på g. Nu hoppas vi på en bättre vecka! :)

Ola kom hem i lördags. Då åkte vi ut en sväng. Shopping på Jula och Lillänge. Hilda fick en cykel, hjälm, nya ytterkläder. Kul! Vi andra fick också en del. Jag köpte löparskor, cykelhjälm, två bh-ar. Skönt! 

Då vi kom hem skulle Hilda förstås prova den nya hojen. :) Det är fortfarande svårt med pedalerna, men efter lite träning ska det nog gå. Vi hade en jättestolt tjej i alla fall. "Kolla mig, kolla mig!"



Njuter av lugnet...

Publicerad 2014-03-26 13:19:21 i Allmänt

Efter en hel del stökande dag som natt med en sjuk Lova är jag rätt så slut... Sitter därför och verkligen njuter av lugnet på altanen, då båda tjejerna sover för tillfället. En sover här ute i en vagn bredvid mig och den andra bäddade ner sig själv idag. Jag var i köket och städade undan efter lunchen. Hilda var någon annanstans och grejade. Men vart?! Det blev så tyst..? Jag går ut i vardagsrummet och hittar henne under "mammas mysfilt" i soffan. Nappen och båda snuttisarna är förstås med. :) Sötnos! Vet inte om hon också håller på att bli tussig... Snorig som bara den idag. Hoppas det inte blir mer än så. 
Lova är inte så mycket piggare än igår, men jag tog med båda tjejerna ut på förmiddagen. Hilda och jag lekte och Lova var mest bara nöjd att sitta i vagnen och titta på oss. Skönt! 

Våffeldagen

Publicerad 2014-03-25 14:02:27 i Allmänt


Jag och Hilda firade våffeldagen med banan- och blåbärsvåfflor. Smaskens! 

Lova känns lite bättre idag, men vi har inte sovit så mycket i natt... Lova har kanske sovit, men inte så gott. Gnytt och gråtit flera ggr varje timme, så i natt fick hon till slut sova hos mig. Varmt! Hon var som en kammin! Men som sagt, hon känns lite bättre idag. Idag har hon ju faktiskt varit på golvet och lekt lite. Imorgon tänker hon vara helt frisk! Kanske...?

Energi

Publicerad 2014-03-24 21:59:51 i Allmänt

En har varit full av energi och en har verkligen legat på sparlåga... Lova har haft runt 39 grader hela dagen. Sovit större delen av tiden. Då hon varit vaken har jag gett henne mat och hon har slöat i min famn. Hon har inte direkt varit sig lik... Men det har Hilda!

I natt hoppas vi att vi får en bra natt och att vi är pigga och krya imorgon!

Som ett brev på posten...

Publicerad 2014-03-24 14:42:48 i Allmänt

Ola är i Skövde den här veckan. Han åkte hemifrån kl 05.15 i morse. Då jag vaknar av tjejerna ser jag att Lova är rödblommig. När jag tar upp henne tycker jag dessutom att hon är varm. En febertussig tjej. Så typiskt att detta kommer då Ola är borta! Vid lunch hade hon 39 grader... Hoppas inte det blir högre! Hon har varit slö och sovit större delen av dagen. Jag och Hilda var ute en sväng på förmiddagen och lekte i det fina vårvintervädret! Byggde en kompis till Hilda. :) 

Vårvinter

Publicerad 2014-03-21 13:11:39 i Allmänt

Sitter för allra första (och absolut inte sista) gången ute på vår altan. Njuter av att solen värmer. Sååå skönt! En av fördelarna med att ha hus! Ser verkligen fram emot sommaren! 

Idag tog jag och tjejerna bussen till stan. Gick ner till badhusparken och lekte. Det är ju så smidigt att åka buss. Bara att kliva på och efter 7 min är man i stan. Perfekt! Både Hilda och Lova sken ikapp med solen idag. Misstänker att deras mamma gjorde detsamma... :) Vi lekte 1,5 h i badhusparken innan vi gick på Törners för att äta lunch. Jag blir lika imponerad varje gång jag är ute med dessa två. Oerhört duktiga tjejer! 
Lova chillade i en solstol då syrran hade fullt upp med att springa fort.

Det är så kul då jag märker att de har mer och mer utbyte av varandra!

Jag önskar att jag brås på min momma!

Publicerad 2014-03-19 14:18:59 i Allmänt

Idag har jag och Lova hälsat på min mormor på förmiddagen. Så kul att se henne så pigg och glad! Jag ska också vara det när jag är 91 år! Jag önskar att jag också ska få bo "hemma" och att min 95 åriga sambo (då make får man väl hoppas?) ska vara lika pigg. Vi ska kunna hitta på saker tillsammans, exempelvis leka med våra barnbarnsbarn och trivas med livet! :)


Var tog min fikadate vägen?!?!!!
Aha, anledningen heter Lova!

Allt tar liiiite längre tid nu för tiden!

Publicerad 2014-03-17 22:01:33 i Allmänt

Jag kan inte förstå varför?! ;)

Ikväll har vi försökt sätta dörrar på vår nya garderob. Som sagt, det tog längre tid än beräknat...


Fast de är ju rätt så söta... :)

Näst intill ett historiskt ögonblick...

Publicerad 2014-03-15 20:59:22 i Allmänt


Det var verkligen inte igår... Ungarna sussar och jag och Ola myser i soffan med ett glas rött! :) Nu vill jag inte förstöra det med att sitta här med telefonen... Ha en fin kväll! :)

"Snart kryper jag upp för trappan mamma!"

Publicerad 2014-03-14 14:04:32 i Allmänt


Lova är verkligen högt och lågt och överallt just nu. Idag när Hilda sprang upp för trappan till sitt rum, skyndade Lova efter. Som tur är tog det stopp här, men hon var så nöjd över att stå där och spana. ;)

Nu är det snart helg på riktigt. Jag och småbrudarna tar ju helg redan på torsdagar, då Hilda bara är på förskolan tis-tors, när jag är föräldraledig. Men idag är det ju fredag och då får pappan i familjen helg också. Idag har vi hunnit med att äta en mysfrukost, lekt med lego, kollat på en Pippi-film (eller då passade jag på att träna lite), ätit en delikat lunch bestående av korvtärningar, nudlar och ärtor i en salig blandning. Lova fick lax och potatismos på burk. Tjejerna åt och njöt, vilket är huvudsaken! Sen blev det en promenad då tjejerna skulle sova och det är precis det de gör nu. Jag sitter och njuter av lugnet i soffan med en kopp kaffe. Snart ska Hilda upp... Då brukar vi fortsätta mysa i soffan tills Hilda vaknat till. En underbar stund på dagen. :)
En "gammal" bild från 24 feb.

Plötsligt händer det!

Publicerad 2014-03-12 20:50:43 i Allmänt


Nu börjar det... Jag sprang upp till övervåningen fram och tillbaka för att hämta nåt och när jag kommer ner möts jag av detta! Lova står upp mot vår garderob i hallen! Den här tjejen har bråttom! Hon var exempelvis två månader snabbare än storasyster på att börja åla. Så det ska bli spännande att se hur hon kommer fortsätta...

Aktiva dagar!

Publicerad 2014-03-10 14:11:50 i Allmänt

Igår var hela familjen på storsjöbadet. Så kul! Hilda var lite avvaktande först, vilket kändes lite märkligt. Var det för länge sedan vi var där?! I slutet åkte hon kana både framåt, bakåt och på mage. Lova älskar att vara i vattnet, precis som syrran!

Idag har jag, Hilda och Lova varit ute på äventyr. Vi tog bussen till stan för att leka i badhusparken. Där träffade vi några bekanta. Hilda tyckte det var kul att leka en stund med "Memi" (Emil). Sedan uträttade vi lite ärenden innan vi åt lunch på törners. En solig, rolig dag (trots blåsten)!
Mina lunchdater

Hilda rustad för våren 

Båda tjejerna slocknade gott i bussen på väg hem.

Salongen har haft öppet

Publicerad 2014-03-02 21:31:02 i Allmänt

Ikväll har jag klippt mina kära familjemedlemmar. Hilda klippte jag ganska mycket, Lova några strån (i den så kallade luggen) och Ola som vanligt. Själv får jag vänta till nästa vecka innan jag blir av med lite hår. Ingen här som ville ge sig på det uppdraget... Kanske lika bra. ;)

Shoppingdate med karln min...

Publicerad 2014-03-01 17:02:28 i Allmänt


Nu är vi på väg hem från Ikea en hel del fattigare i pengar, men rikare då det gäller grejer. Vad kul det ska bli att komma hem och göra iordning Lovas rum! :)

Hilda och Lova har varit hos momma och moffa idag. De hade bland annat åkt snowracer, varit inne i brandstationen och kollat in brandbilarna och hälsat på mommamomma. Mysigt! 

Bjuder på en bild på min stora lilltjej som hux flux fick för sig att resa sig upp mot diskmaskinen igår. Tokfia! 

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela