erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Kul med pyssel!

Publicerad 2014-02-26 14:50:18 i Allmänt

Vad kul det är att fixa och dona här hemma! Idag fick jag de efterlängtade korten med posten. Jag har satt in några av de i en ram, tillsammans med lite rester som blev över av fondtapeten i hallen uppe. Det blev precis så som jag önskade! Jag satte upp den på väggen, så nu vill jag påstå att hallen uppe är klar! 


Till helgen har jag en efterlängtad date med min kärlek! Vi ska äta lunch på Ikea! Hahaha... Nä, men vi ska lämna barnen hos momma och moffa och åka till Ikea och handla en del. Huvudsyftet är att handla möbler till Lovas, nu ganska tomma, rum. Det ska bli så kul! Mysigt att få åka iväg bara Ola och jag också, så det känns nästan som en date! ;)

Full rulle och snorfabrik...

Publicerad 2014-02-24 14:02:23 i Allmänt

Här är det som vanligt full rulle... Inte just nu. Tjejerna sover ute i vagnen. Inte alltid de lyckas pricka in det samtidigt. Jag har passat på att måla ett element under tiden, men nu ligger jag i soffan och har druckit en kopp kaffe. Skönt och gott! 

Ola är "hemma" och jobbar nu. Vilken lyx att han kommer hem efter jobbet! :) Jag, Hilda och Lova är hemma och försöker göra så lite som möjligt, då vi alla är förkylda... Hilda har suttit och spelat på "paddan" en hel del idag. Lova har svårt att ta det lugnt. Hon har ju så mycket att upptäcka!!

"Duktiga mamma-syndromet"?!?!

Publicerad 2014-02-18 15:29:02 i Allmänt

Då man har klent med ork och fullt stök med ungarna, varför ställer man sig då och gör en massa mat till den lilla? För att hålla sig vaken? För att känna sig duktig? Eller är det bara för att man älskar sina barn och man vill deras bästa? Kanske en kombination...

Promenad med tjejerna

Publicerad 2014-02-17 14:11:14 i Allmänt

På förmiddagen idag har vi varit ute och lekt. Mysigt! Vi provade som vanligt båda lekplatserna i området. Då Lova vaknat gick vi på en promenad. Så skönt väder!

Annars har vi en rätt tuff period här hemma, då pappa Ola är iväg med jobbet. Han har precis varit i Sydafrika från fredag till fredag, hemma lördag-söndag och nu är han iväg igen. Kommer tillbaka sent på torsdagkväll. Lova har haft rätt så tuffa nätter... Hon gnyr och vaknar till emellanåt. Vissa nätter har jag varit till henne 1 gång/timme. Tror det är magen som stökar nu när hon äter en hel del "vanlig" mat. Hilda har passande nog kommit in i en trotsperiod och allt ska testas. Det gäller att man står på sig och orkar med hennes humörsvängningar... Imorgon ska hon till förskolan en sväng. Då hjälper moffa till att skjutsa henne. (Tack för det!) Jag och Lova ska på Bvc. Spännande!

En lyckad dag

Publicerad 2014-02-11 21:59:13 i Allmänt

Vaknade av att Hilda sjöng nån blandning av Blinka lilla stjärna och Lilla snigel. Härligt! Då momma och moffa skulle lämna på förskolan idag skyndade jag mig upp för att försöka bevara Hildas trallande humör! Jag och Lova åkte förbi mitt jobb för att snacka strunt och lämna lite fika. Sen vidare till chefen för lönesamtal. Hämta Hilda. Båda töserna sov länge ute i vagnen. Tvätt, lek, matlagning. Vi åt mycket god blodpudding med keso och lingonsylt.  Mmm! Allt har gått riktigt bra! Efter kvällsfikat var det på med pyjamasar, borsta tänder och upp till Hildas säng för att läsa. Mysigt! Sen vidare med Lova för en "nattmacka". Båda somnade på stört och sedan har jag legat i soffan i min ensamhet och njutit av lugnet. Dags att sova nu, man vet ju aldrig vad tjejerna har för plan för natten. ;) 

Min stora lilla tjej!

Publicerad 2014-02-06 14:15:46 i Allmänt

Igår skrev jag om Hilda - min lilla stora tjej. Idag blir det några rader om min andra lilla skatt - Lova. Det går undan då det gäller Lova, som redan är drygt 7 månader. Hon är ivrig, energisk (som sin syster), envis, nyfiken och sprudlande glad (för det mesta). Hon har kommit in i en social period, då hon klagar så fort hon blir lämnad ensam. Hon ålar fram och det går med en jäkla fart om hon får syn på nåt spännande. Lova ålar efter en och vill gärna komma upp i famnen och mysa. Hoppgungan är också en favorit! Där kan hon ju precis som storasyster hoppa, hoppa och hoppa! Hon har börjat äta lite "vanlig" mat. Gillar gröt, banan, plommon, rån och älskar apelsin! Två små tänder har spruckit igenom, så tandborsten är i munnen minst en gång om dagen. "Pratar" massor och den största idolen är helt klart storasyster Hilda, som följs med blicken var hon än är!

Så glad över att just jag fick bli mamma till mina tjejer! :)

Min lilla stora tjej!

Publicerad 2014-02-05 13:47:33 i Allmänt

På väg hem från förskolan passade jag på att ta kort på Hilda, min lilla stora tjej. På söndag är det 2,5 år sedan hon kom till världen... Ut ur mig! Det är fortfarande så ofattbart och fascinerande att tänka på. Hon är ett energiknippe utan dess like och är still endast då hon sover (knappt det) eller då hon sitter med "paddan". Annars gillar hon att "pringa fot fot", "boppa", klättra och dansa. Sjunga och prata mycket (inte begripligt för alla) är hon också en hejare på. Hon är bestämd, men har respekt för oss vuxna. Glad och go och oftast rätt så mysig. :) Det ska bli spännande att se hur relationen mellan systrarna kommer bli. Då vi är borta är Hilda väldigt mån om sin lillasyster. Då vi kom till förskolan idag ropade hon: "Kom kom titta! Min Ooa (Lova)!" Sen när nån kommer i närheten av Lova är hon där och säger ifrån. Det är ingen som ska röra hennes lillasyster! :) Hemma är det lillasyster som ska passas, så att inte hon rör Hildas grejer. Haha! Det är underbart att få följa dessa två tjejers utveckling!

Loppisfynd!

Publicerad 2014-02-02 22:07:09 i Allmänt

Idag var vi på loppis på OSD. Innan vi åkte, berättade jag för Hilda att vi skulle åka till ett ställe som hade jättemånga saker att handla. Jag frågade om hon ville ha egna pengar om hon skulle hitta nåt hon ville köpa. Jaaa! Då hämtade hon en liten väska och jag hämtade 15 kr och lade i en liten plånbok. Stolt tog hon med sig sin väska och höll hårt i den. Vi gick runt bland borden och Hilda köpte två grejer. En bil med verktyg i och en liten sköldpadda. Hon var riktigt stolt! Vi köpte en lampa till Lovas rum. Nu ser jag fram emot att åka till Ikea och köpa möbler till Lovas rum. Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela