erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Jul och namnkalas!

Publicerad 2011-12-28 10:16:52 i Allmänt

       

Vilken fantastiskt mysig jul det har varit! Vi har hunnit med både det ena och det andra.

Dagen innan julafton inledde vi firandet tillsammans med ett gäng godbitar. Julknytis stod på schemat och trots halkan vågade sig ett glatt gäng hit och det var riktigt mysigt. En tradition har startat?!

                      

Efter det packade vi in vår lilla familj i bilen och åkte till Lit, där vi stannade till juldagen. Julafton var jättemysig. Nu har vi ju en liten människa med i sällskapet som gör att julen blir något extra. Trots att inte hon har nån aning om vad det är vi håller på med... =) Julaftonen var lite knepig i år, då mormor Gertie är klen och inte kunde komma till oss. Men det löste vi fint genom att åka till henne. Vi gav henne julklappar och fikade i hennes kök. Mysigt! Därefter åkte vi till mina föräldrar igen och åt julmiddag (då passade Hilda på att vila upp sig). Sen kaffe och tårta och julklappsutdelning. Gissa vem som fick mest? Hilda orkade vara med mest hela dagen. Då vi lade henne för natten ville hon inte sova, så hon fick vara med en liten stund till. Hon insåg väl att hon skulle missa något om hon sov.

        

        

    

Juldagen var den dagen som drog ner det mysiga och roliga lite... Mormor Gertie fick åka ambulans till sjukhuset ännu en gång. Tycker så himla synd om henne! Men hon är tapper, måste jag säga. Fortfarande krut i henne!

Annandagen var det kalas igen. Då stod Hildas namnkalas på schemat. Vi var hemma hos oss och hade bjudit närmaste familjen. Hildas momma och moffa, farmor och farfar, morbror Johan och tía Alejandra, gammelmorbror Torsten och gammelfarmor Therése... och mommamomma Gertie också förstås, men hon kunde ju inte komma. Kalaset blev riktigt lyckat. Vi började med att berätta för gästerna varför Hilda fått sina namn (Karin Hilda Oscarsson) och gav henne ett Hilda-halsband. Sedan bjöd vi på smörgåstårta och därefter blev gästerna indelade i par och fick göra en tipsrunda om Hilda. Hildas morfar och farmor vann! De fick en varsin medalj i form av godisnappar. Sen blev det present öppning som följdes av kaffe och tårta (i form av ett H). Det var jättemysigt! Jag är så glad att det blev så bra!

          

Tack alla godingar för en jättefin julhelg!

Är det vinter nu?

Publicerad 2011-12-05 13:34:38 i Allmänt

Vilken härlig helg det varit! Den har bjudit på flera olika äventyr för vår del. I lördags var vi på Jamtli julmarknad för första gången. Riktigt mysigt! Mycket folk, marknadsstånd, stämning, men ingen snö! Efter det tog vi in på ett pensionat med spa i Lit (hos mina föräldrar) där vi bodde en natt. God trerättersmiddag, bad och en hel del barnvaktande så att jag och Ola hade tid bara för varandra. Mys! Söndagen stod skidskytte på schemat. Riktigt skoj att vara på plats! Hilda var med momma och moffa under tiden och hon tajmade in maten, så vi fick se båda tävlingarna. Dutkig tjej! =) Punktlig, som vid födseln.

Bilderna här nedan:
1. 30 november i Östersund... Man tror inte att det är sant.
2. Från Jamtli julmarknad. Mysigt, men lite knepigt utan snö.
3. Skidskyttet igår. Då kom vintern! Härligt!

         

                                                       Underbara unge!
                                                  Jag är så stolt över dig!
    

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela