erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Helgens innehåll

Publicerad 2009-09-27 18:35:33 i Allmänt

Fredagen var vigd åt mina kära kollegor. Det blev en riktigt trevlig afton på husaren och kvällen bjöd på både det ena och det andra - god mat och dryck, trevligt sällskap, ett överraskande möte, lite dans (till och med en styrdans) och en massa skratt. En riktigt lyckad kväll som avslutades med en kaffe på pims i trevligt sällskap innan jag traskade hemåt.

Lördagen vigdes åt min sambo, lite shopping (eftersom det var shoppinghelgen i Skövde den här helgen) och en massa mys. Vi införskaffade en chokladfonduegryta och allt som kan tänkas behövas till detta och hade en riktigt mysig kväll.Söndag
(idag) har jag tagit det ganska lugnt. Vi var ut en sväng på Elins esplanad och kollade läget, men inga stora inköp. På eftermiddagen tog jag mig en löptur. Lite motvind, men skönt! Vi har nyss ätit "Kyckling under tak" och snart ska jag leka frisör och få bort en del av kalufsen på sambon min.

En femårings tankar

Publicerad 2009-09-19 10:34:52 i Allmänt

Jag och en av mina gobitar på jobbet (pojke 5 år) står och stryker hans pärlplatta i form av ett hjärta.

-         Min mamma kommer bli så glad när hon får det här.

-         Ja, det kommer hon bli. Det skulle jag ha blivit om jag var mamma och fick ett sånt fint hjärta.

-         Men! Du är ju en mamma… säger han med ett leende.

-        Nä, jag är faktiskt ingen mamma.

-         VAD ÄR DU DÅ?!? utbrister han förvånat.

Vad ska jag svara på detta?

-         Ja du… Jag är vuxen och tjej, men jag har inga barn.

-         Men du måste ju ha fått en bebis nån gång.

-         Nä, jag har inte fått någon bebis än. Men det kommer jag säkert att få senare.

Han funderar en stund till…

-         Men fröken, du har väl hittat en kille?

-         Ja, jag bor ju tillsammans med en kille som heter Ola.

-         Ja, för om du ska ha en bebis måste du ju ha en kille först.


Och där var han nöjd med den diskussionen. Då man jobbar med barn kan man få höra en hel del sköna kommentarer och tankar. Det är härligt att få veta lite grann om vad som rör sig i barns huvud.

Jakt på fjället

Publicerad 2009-09-11 10:56:34 i Allmänt

För några helger sedan tog jag nattåget från Skövde till Östersund för den årliga jakten. Det visade sig att det blev en jakt utöver det vanliga. En sådan lyckad jakt har varken jag eller mina andra vänner i jaktlaget varit med om tidigare. Som vanligt klev vi upp tidigt på morgonen och packade bilen med det som behövdes för att vara på fjället en hel dag. Då vi kom till fjälet verkade allt vara som vanligt... Tills vi kom till ett ställe då min far sa till mig att det här stället inte brukar vara så lyckat ställe att jaga på. "Bara en gång har vi varit med om att det varit nåt att ta reda på här..." Sedan blev farsgubben min tyst och började skratta. Det lyste gult över hela slänten! Herr kantarell hade inte bara med sig familjen i år. Han hade samlat hela sin tjocka släkt och alla vänner och bekanta, som det verkade. Eftersom vi "jagade" kantareller samtidigt som björnjakten inleddes på fjället var vi rediga och hade på oss refelexvästar. Vår kantarelltur avslutades då vi hade gått en tredjedel av det vi brukar gå, eftersom vi hade så mycket svamp att vi inte kunde bära mer. Vi hade 3 korgar fyllda samt en ryggsäck som rymmer 60 liter. Dagens skörd blev alltså 110 liter (38 kg). Inte så illa!


Roadtrip 2009 - Norrland

Publicerad 2009-09-04 09:44:39 i Allmänt

I mitt förra inlägg nämnde jag ju att jag och Ola varit ute på en roadtrip i norrland. Beslutet att vi skulle semestra i norrland toga då vi insåg att jag som norrlänning inte varit norr om Wilhelmina. Det var ju inte så vidare värst mycket att komma med... I våras köpte vi ett riktigt bra tält som vi tog med oss på turen. Den 25 juli packade vi bilen full med utrustning för att klara oss ett tag, eftersom vi inte hade bestämt oss var vi skulle resa och hur länge (men vi satsade på en vecka). Det blev en riktigt lyckad resa och jag måste säga att vi bor i ett fantastiskt fint land!

 

 

Vi har besökt orter och städer som Wilhemlina, Arvidsjaur, Gällivare, Jokkmokk, Kiruna, Jukkasjärvi, Nikkaluokta, Abisko, Björkliden, Narvik, Överkalix, Morjärv, Boden, Luleå, Piteå, Umeå m.m. Sedan åkte vi till Höga kusten och där besökte vi Nordingrå, Bönhamn och Norrfällsviken.

 

En minnesvärd resa som jag är så glad att vi gjorde!

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela