erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Fotoalbum - Prag levererar

Publicerad 2014-06-27 22:42:09 i Allmänt






Jag är mycket nöjd över veckan i Prag. Så mäktig och fin stad. Romantisk också... :) Vi har promenerat massor, sett massor, ätit/druckit gott, njutit av lugnet osv. Tackar min kära för en fantastisk trettioårspresent! Idag var det mysigt att komma hem till våra små vilddjur. :)

Midsommarafton 2014

Publicerad 2014-06-20 22:40:32 i Allmänt

Kallt, blåsigt väder gjorde att vi struntade i allt klassiskt midsommarfirande. Vi började dagen med att klä på oss som att det vore november eller februari... Vi packade in oss i bilen och åkte till badhusparken för att leka av oss. Där var vi ensamma på lekplatsen. Sedan åt vi lunch på törners. Där var vi också nästan de enda besökarna. Så lugnt och mysigt! Det blev det en tur på stan i ett tämligen lugnt Östersund. :) Jag köpte en jacka, Ola köpte två par skor och tjejerna fick två filmer. När vi kom hem blev det filmtajm. Härligt att vara inne och kolla på skitvädret ute. Behöver jag säga att vi längtar efter kaminen?! :) jag och Hilda gick ut i trädgården och plockade några fina buketter till middagsdukningen. Vi testade ett nytt recept till middag som blev riktigt gott! Fläskfilé i rosépepparsås... Mmm... Sedan lekte vi massor tills tjejerna skulle sova. 

Sommarlov!

Publicerad 2014-06-19 22:45:15 i Allmänt

Idag fick Hilda sommarlov! Det var med en vemodig känsla vi lämnade Fröja förskola idag. Sista gången... Efter sommaren börjar Hilda på en ny förskola, i Lugnvik. Knepigt, men samtidigt skönt.

Ikväll firade vi sommarlovet genom att vara ute och leka i det kalla(!) sommarvädret. Vi cyklade till macken, där Hilda ville pumpa däcken på sin cykel. Svårpumpade... Men klart man ställer upp. Härliga unge! :) Till kvällsfikat blev det jordgubbar och glass. 

Plötsligt händer det!

Publicerad 2014-06-16 21:46:14 i Allmänt

Ikväll har Lova tagit sina första stapplande steg, på egen hand! Häftigt! Hon börjar bli så stor! :)

Vår andra tös börjar också bli stor. Hon är ju dessutom något större än den lilla. Det sker framsteg på båda håll. Hilda har varit fri från blöja ett tag nu. Skönt! Men idag har hon varit mer intresserad av att använda toaletten än pottan. Underlättar! :)

Idag har vi beställt jobb för att sätta in kamin i huset. Kul!


2,5 år senare... En fartfylld dag!

Publicerad 2014-06-15 22:57:57 i Allmänt

Idag har det varit en minst sagt fartfylld dag på Östersemsvägen 47. Vi hade bjudit hem vår föräldragrupp. Det var 5 barn i Hildas ålder samt några nytillskott. Kul! Några har jag inte sett på jättelänge. Jag hittade några bilder från ett tidigare inlägg på min blogg. Det var en av våra lunchdater vi hade då barnen var riktigt små, från den 8/2 -12.
Det var lite lugnare att träffas då. Idag var ljudvolymen och energin på topp. De lekte både inne och ute, uppe och nere. Vi åt korv med bröd till lunch och fikade senare. Det verkar som om både vuxna och barn hade en bra dag. Den gick fort! Vi ägnade nästan 5 h tillsammans och ingen av barnen ville gå hem. Hilda var nöjd över att det varit "kalas" hemma och att det varit så många kompisar i vårt hus. Nedan bjuder jag på lite bilder från dagen. Tack för idag alla stora och små! 

Rabarber

Publicerad 2014-06-13 14:28:47 i Allmänt

Ett av dagens projekt blev att gräva upp en rabarber vi sett i skogskanten en liten bit från huset. Lova hejade i vagnen och Hilda fraktade jord på flaket. :)
Nu är den på plats och jag hoppas den klarar sig. Nu sover tjejerna och karln kom tidigare från jobbet. Mysigt! Vi får snart besök av en kille som ska ge oss offert på att göra om badrummet. Efter det blir det en tur för att kolla på kaminer, då vi redan fått offert på att sätta in en sådan. Idag hade det behövts en sån, då sommaren lyser med sin frånvaro. Brrr... Men vi är på god väg! :)

Mmm...

Publicerad 2014-06-12 21:54:07 i Allmänt

Behöver jag säga att den här bruden gillar mat?!
Nu har hon börjat gå upp i vikt igen, så vi hoppas att det var en s.k. amningspuckel på hennes kurva. 

Känner mig trött, slut och färdig efter den här veckan. Nu blir det sängen. Sååå skönt!

30 år är mycket bra att fylla!

Publicerad 2014-06-06 12:53:39 i Allmänt

Ola och småtjejerna har åkt till Gärdnäs för en liten stund sedan. Jag sitter lugnt i solen och inväntar hämtning för att åka till Skålan för att fira med brudgänget att vi alla fyllt 30 år. :) Ser verkligen fram emot detta. Massor av kvalitetstid! Utan ungar och karlar... Vilket inte händer så ofta nu för tiden. Så himla kul! 

I söndags tog jag tag i mig själv och köpte en crosstrainer för pengar jag fått av Olas föräldrar. Så nu finns inga ursäkter längre. ;) Nä, men jag har sagt att jag ska ut och springa minst en gång i veckan och denna och styrketräningen får vara komplement. Har varit duktig och tränat på ett eller annat sätt varje dag den här veckan. Så nu finns det plats  för att fira i helgen. ;)
I veckan hämtade jag ut mitt nya pass. Det gamla gick ut för två år sedan... Ett tecken på att jag haft annat för mig i livet än att resa de senaste åren. Men nu var jag ju tvungen att fixa ett nytt pass då jag och Ola drar till Prag om 2,5 vecka!!! :) Igår var jag turistig och beställde en liten guide med karta över Prag. Ser fram emot detta!
Sist men inte minst bjuder jag på några fina bilder på döttrarna. Pianot jag fick av mina föräldrar har uppskattats av fler än mig. Härligt!

Underbara sommar!!

Publicerad 2014-06-03 22:46:47 i Allmänt

Njuter av det fina vädret med mina småtjejer! Igår var vi ute precis hela dagen. Så härligt! Jag var glad att jag redan fixat en lasagne, så jag slapp gå in och laga nån mat. Då kunde vi istället cykla och möta pappa Ola då han kom från jobbet, medan maten värmdes i ugnen. 
Idag har Hilda varit på förskolan. Första dagen vi provade att vara helt utan blöja även där. Kul att hon blivit så duktig! Det var en stolt tjej som jag hämtade. Hon hade med sig en blomma som hon hade planterat själv, i en kruka hon hade målat! I bilen höll hon sin blomma i famnen och den skulle vara på hennes rum. "Mamma, ja elska min blomma!"
Då Hilda var på förskolan var jag och Lova på Barn- och ungdomsmottagningen på sjukhuset. Återbesök sedan vi var inlagd. En vikt skulle tas och vi skullefå provsvar. Men... De hade slarvat bort proverna, så de fick sticka min tappra lilla tjej idag också.
Nu ska jag sova och hoppas på en fin dag imorgon också! Natti natti! :)

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela