erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Vilken underbar morgon!

Publicerad 2008-10-27 12:34:01 i Allmänt

Först och främst, så sov jag hela natten i natt! Huuur skönt som helst! Jag har varit förkyld i över en vecka nu och har jag inte vaknat av att jag har haft ont i halsen, så har jag hostat så jag vaknat... Men idag vaknade jag utvilad!

Och det som gjorde att jag vaknade var ett konstigt ljud... drr-drr-drr-drr... Innan jag förstod att det var min telefon som låg och vibrerade på golvet. Jag tog upp telefonen och såg att det var "dolt nummer" och bara hoppades att det skulle vara en speciell röst jag skulle få höra... Och det var ju det! =) "God morgon min älskling..." Finns det något mysigare? Just i det ögonblicket gjorde det verkligen inte det i alla fall. 

Därefter har jag tvättat och storstädat. Så himla skönt att ha det gjort! Riktigt skoj var det också. =) (Kanske just för att jag vet att jag borde göra klart en grej till skolan... Brukar kunna vara så.)

Igår kväll satt jag på mitt rum och kurade. Jag tände ljus, drack te, lyssnade på musik och limmade in kort i fotoalbum. En toppenbra sysselsättning nu när det är så höstigt ute. Kommer kanske bli något liknande ikväll kan jag tänka mig. =)


Längtar efter dig!

Det närmar sig!

Publicerad 2008-10-25 11:17:50 i Allmänt

Nu är en etapp till avklarad... Igår hade jag min sista dag på min vfu (praktik). Under åtta veckor har jag varit lärare i en klass med 27 stycken livliga barn i år 1. Det har varit spännande, kul, jobbigt, utvecklande och det har gett mig otroligt mycket! Men just nu känns det bara skönt att det är klart. Det är ju trots allt ansträngade att vara ute på praktik, eftersom man som student hela tiden ska göra sitt bästa, man tänker på varje steg man tar, varje ord man säger och man vet att det finns någon som hela tiden som granskar en med bedömande ögon. Ett avslutande seminarium nästa torsdag... Och nästa gång jag är ute i verksamheten, då är det på riktigt! =)

Jag har dessutom börjat söka jobb (Vuxenpoäng!). Fyra stycken ansökningar har jag svarat på. Spännande! Det som återstår nu är att jag och Sanna ska skriva ett grymt bra examensarbete om barns läs- och skrivutveckling (hur barn lär sig läsa och skriva). Vi har gjort de observationer och intervjuer som ska göras, så nu är det egentligen "bara" att läsa och skriva. Det ska bli spännande att se vad vi kan komma fram till. =)

Till veckan kommer mina föräldrar hit! Det är något jag ser fram emot jättemycket! Yippi! =)

En glad tjej! =)

Publicerad 2008-10-17 17:25:14 i Allmänt

Idag fick mitt självförtroende en rejäl kick! =) En näst intill okänd människa gav mig orden:

"...Erika i ditt ledarskap är du trygg, lugn och tydlig. Du har legitimitet i gruppen och har god kontakt med eleverna. Du är positiv och glad! Jag är övertygad om att du kommer att bli en riktigt bra lärare..."
.

Efter många om och men är det nu överstökat! Jag hade besök av en lärare från universitetet som skulle bedöma mig på min praktik. Min lektion handlade om läs- och skrivutveckling, med fokus på bokstaven R och det gick ju verkligen kanonbra! Jag hade verkligen inte väntat mig den responsen från den besökande läraren, vilket gör det ännu roligare! Är så himla glad! =) Nu är det bara en vecka kvar på praktiken och därefter är det full fart med examensarbetet som gäller. Känns riktigt skönt att skriva tillsammans med en person som man kommer så bra överrens med! Jag och Sanna ska komma fram till grymt kloka saker då! =)


Igår då jag var ute i köket berättade jag glatt för en korridorare att det bara är 7 veckor kvar tills Ola kommer hem. Personen i fråga skrattade till och höll väl inte riktigt med mig då jag uttryckte mig som så att det bara var 7 veckor kvar... Därefter sa han: "7 veckor är inte så kort tid... Eller?" Men just nu känns det inte som att det är så lång tid... Inte om man jämför med att det på måndag är 25 veckor sedan han åkte. Jag börjar ju se ett slut på det här nu och håller på att längta ihjäl mig... Ska bli så mysigt då han väl kommer hem! =)

Varför..?

Publicerad 2008-10-13 21:35:46 i Allmänt

...är det så lätt att hitta saker att klaga över?

Jag är lyckligt lottad, för jag har ju:
 
     <--- världens goaste familj!

     <--- världens mest underbara och framför allt snyggaste kille! ;)

     <--- världens härligaste kompisar!

     <--- och en karriär starkt på g! =)


Kan det bli bättre egentligen?

Ut på tur - aldrig sur! =)

Publicerad 2008-10-05 16:50:33 i Allmänt

Någonting som man (i alla fall jag) är alldeles för dålig på är att åka ut på äventyr. En orsak till det är i och för sig att jag inte har någon bil. Det underlättar dessa utflykter. Men! Igår hade Jullan och Tommie tillgång till bil, så de tog med mig och Jonna till Öregrund.  Vädret var helt ok, sången var bättre än någonsin och det var dessutom höstmarknad i Öregrund! Vilken dag! Dessutom var det kanelbullens dag igår, så jag bakade bullar i förrgår för att ha med m som färdgotta i bilen... mmmm....

                  


Nästa gång blir det Upplands Visby (Sigtuna)...

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela