erikao

Jag är en trettioårig tvåbarnsmor, som delar med mig av det som händer i mitt liv. Jag har två döttrar, Hilda och Lova samt en underbar sambo som heter Ola. Vi bor i fina Jämtland, där vi precis köpt ett hus.

Vilken underbar helg!

Publicerad 2009-03-02 12:24:05 i Allmänt

Vår resa till Helsingfors blev minst sagt lyckad. Uttrycket "ut på tur - aldrig sur" kom verkligen till sin rätt. Jag har konstant gått runt med ett leende på mina läppar. Det var skönt att komma iväg och bara rå om varandra och vi har haft så kul! Mys, skratt, fotograferande, turistande, lyx, god mat och dryck har förgyllt den här turen. Också sambon min förståss. Han är den allra bästa. =)


I fredags började vi med att åka tåg till Stockholm, där vi ägnade någon timme åt att gå på stan och kolla runt. Sen åkte vi tunnelbana ut till Värtahamnen där vi klev ombord på båten som skulle ta oss till vårt grannland. Sambon hade bokat lite lyxigare då vi bodde i en A-hytt med fönster ut emot havet. Det användes flitigt då vi satt och kollade ut en hel del. 

                    

Vi duschade och gjorde oss lite snyggare innan vi gick ut på upptäcksfärd på båten. Vilken enorm båt! Det var som ett köpcentrum mitt i båten med affärer och flera restauranger, det fanns frisörer, en spa-avdelning som vi först hade en tanke att prova men som vi inte hann med och en hel del annat. Vi kollade in taxfree-butiken vad som skulle inhandlas innan vi återvände hemåt och köpte dessutom lite smått och gott för att mysa till det i vår hytt innan vi skulle iväg och äta buffé strax efter åtta. Buffén var helt fantastisk. Mmm... Vi satt och avnjöt middagen in i det sista. Vi var faktiskt sist därifrån, någon gång vid 23.30 tiden (de stängde egentligen 23...). Då kilade vi vidare och provade vad baren hade att erbjuda och vi roade oss fram till kl fyra på morgonen.


                   

Dagen därpå var det två trötta själar som vaknade till liv. Men vi pallrade oss upp och åt frukostbuffé innan vi skulle ut för att upptäcka Helsinki. =) Vi gick runt och kikade lite överallt och hade några riktigt härliga timmar fyllda av skratt, mys och galenskap.


        
            saluhallen                          domkyrkan                    sauna-market                 en katedral

Därefter återvände vi till båten och den här aftonen blev något lugnare än den tidigare. Vi åt middag på en italiensk restaurang och spelade vi lite på spelautomater innan vi gick och shoppade loss i taxfree-butiken. Därefter gick vi upp till hytten och slappade. Vi somnade tidigt och vaknade hyfsat utvilade på söndagen då det var dags att återvända till Skövde.

                                    


Tack fina Ola för en helt underbar resa - en helt perfekt examenspresent!

Kommentarer

Postat av: kickan

Publicerad 2009-03-02 12:51:55

Åh,s å underbart ni har haft det och vad fin du är i håret!

Kram på er

ses snart:)

Postat av: kristin

Publicerad 2009-03-03 20:54:34

åhhh va det låter härligt!!!! skönt å bara komma bort å rå om varandra, hemma är det alltid så mycket annat som knycker en massa tid....kram på dig!

Postat av: kristin

Publicerad 2009-03-03 20:56:51

åhhh va det låter härligt!!!! skönt å bara komma bort å rå om varandra, hemma är det alltid så mycket annat som knycker en massa tid....kram på dig!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Erika

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela